Interieur Slapen

Kom tot rust in een witte slaapkamer

Het gebruik van de kleur wit in de slaapkamer is iets wat tegenwoordig veel voorkomt. Steeds meer mensen worden zich bewust van de voordelen van een witte slaapkamer. Het brengt namelijk erg veel rust en kalmte, perfect dus voor een ruimte waarin je tot rust wilt komen.

Nu begrijpen wij dat een “witte” slaapkamer een erg algemeen begrip is. Toch kun je erg veel kanten uit met een slaapkamer in de kleur wit. Daarom geven wij jullie in dit artikel tips en inspiratie voor het inrichten en het toepassen van verschillende meubels.

Tip 1: Voorkom een saaie uitstraling met muurdecoratie

Het uitstralen van rust is natuurlijk erg belangrijk voor een slaapkamer, maar je wilt natuurlijk niet dat het een saaie boel wordt. Om saaiheid te voorkomen is het leuk om eens te kijken naar de mogelijkheden met muurdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een mooi schilderij aan de muur. Mooie landschappen of stillevens zullen zorgen voor rust en reinheid. Ook is het leuk om voor behang met een leuke print te kiezen, op deze manier behoud je een rustige uitstraling maar voorkom je een saai ogende muur. Tot slot kan het ook erg leuk zijn om te kiezen voor muurstickers. Muurstickers zijn verkrijgbaar in veel verschillende thema’s, stijlen en kleuren zodat er altijd iets voor jou bij zit.

Tip 2: Kies voor een combinatie van houten elementen en wit

Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout in je witte slaapkamer creëer je warmte.

Het enkel gebruiken van de kleur wit in je slaapkamer kan al snel zorgen voor een saaie en kille uitstraling. Door het toevoegen van bijvoorbeeld houten nachtkastjes of een houten bed voorkom je dit. Het combineren van verschillende soorten en tinten hout is ook een leuke mogelijkheid. Pas hiermee alleen op dat het niet te druk wordt of dat de tinten met elkaar vloeken, je wilt natuurlijk wel eenheid behouden in de stijl van je slaapkamer.

Tip 3: Kies voor klassieke kleuren in je witte slaapkamer

Een slaapkamer inrichten in de kleur wit hoeft niet te betekenen dat werkelijk de gehele kamer compleet wit is. Het combineren van de kleur wit met andere kleuren zoals antraciet of grijs zullen zorgen voor een strakke uitstraling. Schilder je muur bijvoorbeeld wit en kies voor meubels in een andere leuke kleur. Op deze manier creëer je een mooi contrast.

Let wel op dat je niet te veel kleuren toepast binnen één ruimte. Je slaapkamer kan hierdoor druk en onoverzichtelijk ogen, iets wat je rust niet ten goede zal komen.

Tot slot is het kiezen voor de kleur wit een echte uitkomst indien je een kleine slaapkamer hebt. Schilder alle muren wit en je zult zien dat je kleine slaapkamer een stuk ruimer oogt.

Tip 4: Kies voor leuke planten voor in je witte slaapkamer

Waar veel mensen planten vaak gebruiken als decoratie in vrijwel elke ruimte van het huis gebeurt dit in de slaapkamer vrijwel niet. Erg zonde aangezien de mogelijkheden met groen in je slaapkamer eigenlijk eindeloos zijn. Ze zorgen voor een kalme en huiselijke sfeer en zijn daarnaast erg praktisch en gezond. Zoals iedereen wel weet creëren planten door het proces van fotosynthese zuurstof.

Je kunt een plant in je slaapkamer dus eigenlijk zien als een luchtfilter die de kwaliteit van de zuurstof ten goede komt. Door de extra zuurstof in je slaapkamer zal je merken dat je nachtrust een stuk beter wordt.

Tip 5: Bespaar energie door gebruik van de kleur wit

Waar veel mensen misschien niet bij stilstaan maar iets wat zeker relevant is in een witte slaapkamer is het besparen van energie. Doordat de kleur wit het licht uitstekend reflecteert zal je merken dat je een stuk minder kunstmatige verlichting nodig hebt. Het is bij donkere slaapkamers vaak moeilijk om voldoende licht te creëren door het niet reflecterende karakter van een donkere kleur. In een witte slaapkamer zal je hier geen last van hebben. Vaak is het mogelijk om met een enkele lichtbron voldoende kunstmatig licht te creëren. Op deze manier bespaar je aanzienlijk meer energie.

Naast het gebruik van de kleur wit op de muren en het plafond in de slaapkamer is er ook veel keus binnen het aanbod witte meubelen. Ter inspiratie geven wij jou een paar voorbeelden zodat jij deze witte meubelen perfect kunt toepassen binnen je witte slaapkamer.

Een hemelbed met witte draperieën

Hemelbedden zijn beschikbaar in vele stijlen en kleuren. Misschien wel de mooiste hemelbedden zijn die met witte draperieën. Met de witte stof boven je hoofd creëer je een fijne en knusse slaapplek die echt als je eigen plek aanvoelt. Hiernaast voelt een hemelbed met witte draperieën ruim aan waardoor je een stuk beter zult slapen.

Witte inbouw kledingkasten

Een erg stijlvolle en praktische toevoeging binnen je witte slaapkamer is een witte ingebouwde kledingkast. Doordat de kast is ingebouwd bespaar je aanzienlijk ruimte en creëer je eenheid.

Als je een witte kledingkast namelijk strak inbouwt in een witte muur zal het aanvoelen als één wand. Erg leuk en handig wanneer je voldoende opbergruimte wilt maar niet wilt inleveren qua ruimte in je slaapkamer.

Kies een wit bed

Een praktische en stijlvolle toevoeging binnen je witte slaapkamer is een wit bed, en dan natuurlijk het liefst een groot tweepersoonsbed zodat je lekker ruim kan slapen.

Combineer een bed met andere kleuren meubels in je witte slaapkamer voor een mooi contrast. Hiernaast komt de kleur wit je nachtrust ten goede. De kleur wit heeft namelijk een kalmerend effect op mensen, ideaal dus indien je lekker rustig in slaap wilt vallen. Gelukkig is wit de meest gebruikte kleur voor tweepersoonsbedden.

Een dekenkist in het wit

Het gebruik van dekenkisten is de laatste jaren een echte trend geworden. Dit is niet vreemd aangezien een dekenkist een stijlvolle opbergplek is. Berg hier bijvoorbeeld een extra dekbed in op of gebruik het om je collectie schoenen te stallen. Door het gebruik van de kleur wit zal de dekenkist minder opvallen in je witte slaapkamer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je slaapkamer minder ruim zal ogen door een grote dekenkist.

Wij hopen dat jij na het lezen van dit artikel leuke inspiratie hebt opgedaan voor jouw witte slaapkamer. Hopelijk kom jij binnenkort volledig tot rust in jouw eigen witte oase!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *