Wonen

Kun je een tweeling dragen in een draagzak?

Dus je draagt je baby dicht bij je, maar hoe zit het als je twee kleintjes hebt van ongeveer dezelfde leeftijd? Heeft u de mogelijkheid overwogen om ze allebei tegelijk te dragen? Dit staat bekend als ‘tandem dragen’; het kan verrassend comfortabel en gemakkelijk zijn en heeft ook veel praktische voordelen.

Hoe u een draagzak of tilband kiest voor tandemdragen

Elke draagzak moet geschikt zijn voor de leeftijdscategorie van uw kind. Je draagt ​​extra gewicht, dus je hebt maximale ondersteuning nodig. Zorg ervoor dat u draagzakken heeft die goed passen bij al uw kinderen en die het meest comfortabel voor u zijn.

Dus hoe weet u of uw huidige draagzakken goed zullen werken voor tandemvervoer?

Multi-position carriers die zowel voor als achter kunnen worden gebruikt, geven u de meeste opties.

Draagdoeken voor baby’s en peuters, of het nu gaat om een ​​aanpasbare drager met gesp of een geweven draagdoek, als u uw kinderen tussen de dragers kunt wisselen, krijgt u nog meer opties.

Schouderbanden. Twee sets dikke, gewatteerde schouderbanden is niet ideaal – het is vaak comfortabeler om voor een gewatteerde (bijvoorbeeld een drager met gesp) en een zachter of smeerbaarder (bijvoorbeeld een meh dai of omslagdoek) te gaan. Als uw banden een verbindingsgesp op de borst of achter de rug hebben, kunt u deze nog vastmaken zonder uw andere kind te raken.

Broeksbanden. Nogmaals, twee zware gewatteerde taillebanden zijn omvangrijk en het kan moeilijk zijn om erachter te komen waar alle gespen zitten. Een gewatteerd en een (of beide) die niet gewatteerd zijn of vastgemaakt met knopen, is meestal beter.

Waar u op moet letten bij het dragen van een tandem draagzak

Welk kind moet gemakkelijker in- en uitstappen? Welke moet er eerst uit? Is het uw peuter die wil lopen, of uw baby die regelmatig moet worden gevoed en verschoond?

Moet je beide altijd dragen? Uw kinderen mogen niet tegelijkertijd eten of een dutje doen, en uw oudste zal niet gedragen worden als ze iets actievers willen doen.

Dutje en maaltijdtijden

Als ze allebei oud genoeg zijn (6 maanden +), maken rugdragers dit veel gemakkelijker. Een slapend kind op je rug zal uit de weg zijn en minder snel gestoord worden. Voor maaltijden – tenzij je allebei in een stoel of op schoot kunt zitten – is het gemakkelijker om de een te voeden als de ander op je rug.

Waar voel je het gewicht?

Zelfs met de meest ondersteunende vervoerders voel je het gewicht van twee. Liever op je heupen, schouders of verdeeld over beide? Zelfs als het gewicht goed aanvoelt op uw rug, hoe houden uw heupen en knieën stand? Als u zich moe of onwel voelt, is het vandaag misschien niet de dag om met een tandem te dragen. Duw jezelf niet te hard.

Onze best beoordeelde draagdoeken en draagzakken voor tandem draagcomfort

De opties die hier worden voorgesteld, zijn zeker niet uitputtend, maar het zijn onze favoriete opties voor aanpasbaar en comfortabel tandemdragen.

Zachte gestructureerde of geknikte dragers

Ideaal voor een gemakkelijke up-down back-carry of een ondersteunende front-carry. Als je een tandem draagt, zou je dit type drager meestal gebruiken voor een peuterrugdrager, maar baby-tot-peuterdragers bieden je de mogelijkheid om dit aan te passen aan je dag.

We raden een kinderdrager aan voor je grote maat, of een drager met meerdere maten die op beide kan passen. De Isara The One heeft een enorm assortiment voor baby’s van pasgeborenen tot kleuters; de Manduca XT is ook een geweldige optie voor baby’s en peuters.

We houden ook van de Tula Toddler Carrier voor een eenvoudige, grotere optie voor peuters van 2-3 jaar +; de Izmi Toddler Carrier met brede, niet-gevoerde banden om netjes op je schouders te zitten (9m-3j); en de Integra maat 2 (18m-3j +) zonder gewatteerde tailleband om het volume te verminderen.

Zowel de Izmi als de Ergobaby draagzak zijn ook verkrijgbaar in babymaten die bijzonder licht van gewicht zijn en ideaal te combineren met een andere drager met gesp.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *