Wonen

Kun je je huis verkopen zonder makelaar?

Sommige mensen verkopen hun huis liever met de hulp van een makelaar in Breda. Anderen kunnen er echter voor kiezen zelf een huis te verkopen zonder een makelaar in te schakelen. Ze hebben vaak een reden om geen makelaar in te schakelen. Ze willen hun geld besparen omdat ze geen percentage van de woningwaarde willen uitgeven om de makelaarscommissie te betalen. Voordat je besluit je huis zonder makelaar te verkopen, moet je je realiseren dat het verkopen van een huis een fulltimebaan is. Je moet alle taken zelf doen. Je moet bijvoorbeeld je huis op de markt brengen, potentiƫle kopers zoeken, je huis aan kopers laten zien, over de prijs onderhandelen, en het administratieproces bij de notaris afhandelen.

Schatten van de prijs van het huis

De grootste uitdaging bij het verkopen van een huis zonder makelaar is het schatten van de prijs. Als je een fout maakt bij het schatten van de prijs, heeft dat ernstige gevolgen. Prijs je je huis te laag, dan ben je je geld kwijt. Als je het huis echter te duur prijst, zal het moeilijk te verkopen zijn. Ook al krijg je een potentiƫle koper, ze zullen moeilijk een hypotheek kunnen krijgen omdat je eigendom niet taxeert voor wat het biedt. Je kunt de prijs van je huis baseren op de afmetingen van het huis en op verkopen in de buurt. Bovendien moet je opmerken dat de kenmerken en de fysieke toestand van je huis ook van invloed zijn op de prijs.

Professionele hulp krijgen

Als je besluit niet met een makelaar te werken, kun je toch hulp nodig hebben van professionals, zoals een onroerend goed advocaat. De advocaat zal je adviseren over het opstellen van een koopcontract en ervoor zorgen dat je aan de wet voldoet. De onroerend goed advocaat kan je ook helpen bij het voorbereiden van het papierwerk. Misschien weet je niet hoe je de clausules in het koopcontract moet regelen. Je kunt de makelaar dus vragen je te adviseren. Een huis verkopen zonder de hulp van een makelaar kan zwaar werk zijn. Je moet vele uren besteden aan alle processen. Je moet dus de risico’s en voordelen van het verkopen van een huis zonder makelaar afwegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *