Geen categorie Interieur

Kunstpalmen op kantoor

Planten hebben een rustgevende werking, niet alleen thuis, maar ook op het werk! Niet voor niets plaatsen steeds meer bedrijven mooie tropische planten in kantoren en kantoortuinen. Is dat ook iets voor jouw organisatie, maar zie je het niet zitten de planten te verzorgen? Of is de verzorging voor de planten je te kostbaar? Kies dan voor niet van echt te onderscheiden kunstplanten! Tegenwoordig zie je het verschil tussen echte en kunstplanten nauwelijks. Kunstplanten zijn dan ook een voordelig en stijlvol alternatief voor echte planten, met name voor de soorten die intensief onderhouden moeten worden. Er zijn zelfs varianten beschikbaar die brandvertragend werken. Tegenwoordig kun je deze populaire planten al krijgen in kunstvorm:

  • Goudpalm
  • Ficus
  • Gatenplant (Monstera Deliciosa)
  • Yucca
  • Bananenplant

Met deze mooie kunstplanten creëer je in een handomdraai een stijlvolle en hippe uitstraling, op kantoor, maar ook in je winkel of werkplaats. Zin om een kunstplant of kunstpalm uit te zoeken? Je kunt deze eenvoudig online bestellen, waarbij je zelf bepaalt welk type kunstplant je wilt. Je zoekt er een uit die precies in jouw kantoor past. Het is namelijk mogelijk je kunstplant te selecteren op type, hoogte, kleur en diameter. De plant groeit niet, dus blijft altijd geschikt voor jouw werkplek!

Je ruimte stylen met kunstplanten

Als je je kantoor of winkel wilt inrichten met planten kun je dit gewoon doen zoals je met normale planten ook zou doen. Bijkomend voordeel is wel dat je geen rekening hoeft te houden met lichtinval, standplaats en het bewateren van de planten. Je kunt dus prima een gatenplant op een zonnige plek zetten, of een bananenplant in een ietwat koude, donkere ruimte. Het grote voordeel van kunstplanten is dat ze geen water en licht nodig hebben en er altijd goed uitzien. Daarnaast koop je relatief voordelig een grote kunstplant, terwijl echte grote tropische planten kostbaar zijn. Het kost immers veel tijd en energie om een kostbare plant te laten groeien. Voor een bananenboom van meer dan een meter hoogte betaal je al snel meer dan honderd euro. Wil je je kantoor voordelig inrichten? Of heb je weinig tijd voor onderhoud, heb je geen gevoel voor planten of ben je regelmatig voor langere tijd afwezig? Dan is een kunstpalm in je kantoor de perfecte oplossing. Met een enkele kunstpalm en een mooi schilderij aan de muur is je kantoor al voorzien van mooie accessoires die het net wat gezelliger maken.

Tips voor het gebruik van kunstpalmen

Je hoeft je kunstpalm geen water te geven, maar let wel op stofvorming op de plant. Een kunstplant die erg stoffig is staat natuurlijk niet erg professioneel. Het is extra belangrijk hierop te letten als je planten jouw winkel, werkplaats of kantoor een frisse uitstraling moeten geven. Neem je kunstplanten daarom eens in de maand af met een vochtige doek. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor stijlvolle potten. Die bepalen een groot deel van de uitstraling van je plant, los van de plant zelf. Je kunt er zelfs echte aarde in aanbrengen om je kunstplanten zo echt mogelijk te doen lijken. Op die manier heeft niemand door dat jouw planten niet echt zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *