Woonkamer

Laat foto’s terugkomen in het interieur met deze tips

Foto’s zijn altijd decoratief

Er gaat niets boven het gezin of de leden van je familie. Omringd te zijn door foto’s van degenen met wie je het huis deelt, ze brengen ze je terug naar die speciale momenten.

Je kunt een paar van je favoriete foto’s op canvas laten zetten. Foto’s die je hebt genomen tijdens vakanties of uitstapjes. Ze zijn misschien niet professioneel en je hebt geen dure camera, maar ze lijn leuk en brengen een ontspannen sfeer. Je kunt er je favoriete herinneringen weer mee ophalen. Als je dergelijke foto’s in de decoratie van je huiskamer opneemt laat je zien wie je bent.

Het hoeft geen tentoonstelling te worden

Zoek naar manieren om je favoriete foto’s te laten zien en ze te veranderen met het seizoen of de vakantie. Vind je het ook niet heerlijk om terug te kijken op oude kerst- en vakantiefoto’s? Ook je gasten kunnen meegenieten van een paar hoogtepunten uit je familieleven. De kunst is om foto’s zo ten toon te stellen dat ze een verhaal vertellen. Een babyfoto van je zoon, maar daaronder weer de foto’s van zijn kinderen, het verhaal van het leven.

En als je zelf dat verhaal even genoeg gezien hebt, kun je het snel veranderen door er een paar bij te hangen en een paar weer weg te halen.

Een collage in een lijst

Een collage is een verzameling foto’s, al dan niet met hetzelfde onderwerp. Het klassieke beeld is je overgrootouders, grootouders en zo verder. Maar je kunt ook landschapsfoto’s op een stof plakken en die stof weer inlijsten. Trek de stof goed strak zodat er geen kreukels ontstaan en je foto’s mooi recht blijven, ook na verloop van tijd. Het hoeft ook niet duur te zijn om familiefoto’s in huis te halen. Door gebruik te maken van materialen die je in huis hebt, kan het helemaal gratis zijn.

Het opnieuw laten afdrukken van foto’s, op eenzelfde formaat bijvoorbeeld, maakt het makkelijker er mee te spelen. We zijn er aan gewend geraakt onze persoonlijke foto’s te delen op het internet. Daarbij zijn we het oorspronkelijke doel van de fotografie een beetje uit het oog verloren.

Herinneringen opslaan en naar wens weer tevoorschijn kunnen halen, door middel van beeldende kunst. Dat is de bedoeling, daarvoor werd de schilderkunst en de fotografie gebruikt. En dat heeft weer heel weinig te maken met sociale media, maar wel met de inrichting van je huiskamer.

Je doet het zelf


Wat je ten toon stelt over je leven bepaal je zelf, maar ook wat je niet laat zien. In je huiskamer of op de gang, in het trappenhuis. Allemaal ideale plekken om decoratieve foto’s op te hangen, of familiefoto’s. Laat je beïnvloeden door de herinneringen die je wilt laten zien aan je vrienden en kennissen, en niet door de sociale media.

Nieuwe opties

Tegenwoordig zijn er ook nieuwe mooie en unieke manieren om foto’s terug te laten komen in de woning. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor foto’s in verschillende vormen. Je kan je foto’s laten drukken op tegels in hexagon vorm, als wandcirkels of als de standaard vierkante vorm.  Deze fototegels zijn gemakkelijk op te hangen op de muur zonder dat je hoeft te boren. Dit komt door het magnetisch ophangsysteem dat wordt meegeleverd. Ben je benieuwd? Dan is het een aanrader om een kijkje te nemen op de website van Modulari. Deze aanbieder heeft een groot aanbod en je kan helemaal zelf je fotocollage ontwerpen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *