Last van een rioollucht in huis? Zo kom je ervan af!
Wonen

Last van een rioollucht in huis? Zo kom je ervan af!

Een rioollucht in huis is erg vervelend. Bovendien is de rioollucht er niet zomaar. Het betekent meestal dat er iets mis is met je riool, afvoer of leidingen. Laat er dus zo snel mogelijk een rioleringsbedrijf naar kijken – lacor riooltechniek, bijvoorbeeld. Wil je weten waar de rioollucht vandaan komt en hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen? Je leest het in dit artikel.

Waar komt een rioollucht vandaan?

Een rioollucht ontstaat meestal door problemen met de leidingen om met je afvoer. Het kan zijn dat je leidingen lekken. Controleer de leidingen in je huis daarom goed. Let op: controleer niet alleen de voor de hand liggende leidingen, maar echt alle leidingen – ook die van de Cv-ketel, bijvoorbeeld. Ook kan het zijn dat de afvoer of toilet verstopt zit. Dit kun je merken aan het feit dat het water minder goed doorloopt of dat het toilet niet meer doortrekt. Als je de rioollucht vooral ruikt wanneer het regent, kan het goed zijn dat de ontluchting van je riool niet goed werkt. Nog een mogelijke oorzaak van een verstopping is een verzwakte of een verscheurde rioolbuis.

Hoe kun je een rioollucht voorkomen?

Als het rioleringsbedrijf het probleem dat de rioollucht veroorzaakt, heeft verholpen, wil je natuurlijk niet dat de lucht weer terugkeert. Afhankelijk van de oorzaak, kun je verschillende dingen doen. Werd de rioollucht veroorzaakt door een verstopt toilet, gooi dan minder toiletpapier en geen vochtige doekjes of maandverband meer in het toilet. Was de afvoer verstopt, dan is het aan te raden om deze regelmatig schoon te maken. Verwijder producten als haren en oliën en schob de afvoer goed schoon met soda. Als de oorzaak van de rioollucht een lekkende leiding of verzwakte rioolbuis was, is het probleem als het goed is opgelost en hoef je er niets meer aan te doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *