Wonen

Leuke kerstactiviteiten om te doen met je kinderen

Kerst lijkt nog ver weg, maar wie denkt er nou niet wel eens aan het leukste feestdag van het jaar? Rond deze periode lijkt alles veel magischer en gezelliger dan gewoonlijk en je kinderen zullen het vast wel met jou eens zijn op dit gebied. Je zal hoogstwaarschijnlijk samen met hen je gehele woning en tuinen versieren als een gezellige activiteit. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van je woonkamer door een heel kerstdorp te maken met verschillende kersthuisjes. Er zijn echter nog vele andere leuke dingen om samen te doen met je kinderen! Lees verder wat je zoal kan doen samen met jouw kinderen in de kerstperiode.

Maak heerlijke kersthapjes samen

Iets wat de meeste kinderen echt geweldig vinden om te doen is het kokkerellen samen met hun ouders. Niet alleen is het voorbereiden een leuke activiteit, het leukste aan koken is natuurlijk het samen opeten van jullie zelfgemaakte creaties. Wat dacht je van het maken van kerstboom pizza’s? Pizza’s zijn heel makkelijk te maken: het enige wat je nodig hebt is kant-en-klaar pizzadeeg. Snij dit een kerstboomvorm, smeer er tomatensaus en strooi er kaas overheen.

Aan de hand van wat jouw kinderen het lekkerst vinden, kan je andere soorten toppings op de pizza’s gooien, zoals salami, ham of champignons. Even in de oven doen en klaar! Heerlijke kerstboom pizza’s die je samen lekker kan opvreten.

Andere ideeën zijn bijvoorbeeld het bakken van kerstkoekjes. Deze kunnen je kinderen na het bakken ook helemaal zelf decoreren. Of doe een combinatie van beide ideeën en begin eerst met de pizza’s. En wat dacht je van proef gourmetten? Je hoeft niet per se te wachten tot en met Kerst om heerlijk te gourmetten. Schotel wat gerechtjes op tafel en gourmet er op los!

Ga erop uit

De leukste activiteiten rondom Kerst zijn natuurlijk de uitjes naar buiten. Denk bijvoorbeeld aan het samen schaatsen, een kerstvoorstelling bezoeken of een dagje naar de Winter Efteling te gaan. Of wat dacht je van het maken van pindaslingers voor in de tuin? De opties zijn eindeloos!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *