Maak je deuren mooier met deze tips
Interieur

Maak je deuren mooier met deze tips

Je loopt er elke dag meerdere malen doorheen, maar vind je het ook mooi? We hebben allemaal minstens een paar deuren in huis, misschien heb je er wel een hele hoop. Wanneer heb je voor het laatst iets aan je deur gedaan om hem er mooier uit te laten zien? Ik geef je graag wat tips om van deze saaie gebruiksvoorwerpen wat moois te maken.

Klinken en sloten

Net als het vervangen van greepjes bij kastjes en keukendeurtjes kun je bij je deuren het deurbeslag vervangen. De klinken en sloten op je deuren haal je eraf, en je installeert zo weer een nieuwe. Een nieuwe deurklink kan je kiezen in elke stijl die je maar wil. Van een moderne zwarte deurklink tot een chique gouden of een deurklink in een retro stijl. Er zijn echt een hoop opties die jouw deuren een complete make-over kunnen geven.

Decoreren als een muur

Wanddecoraties als posters, foto’s en schilderijen hangen we eigenlijk altijd aan de wand. Maar dit soort decoraties kun je ook aan een deur hangen. Misschien niet alle soorten decoraties, maar een spiegel aan een deur of een deur vol posters staat bijzonder sfeervol. Hetgeen wat je aan de deur hangt wordt eigenlijk extra geaccentueerd door de omlijsting van de deur. Zoals je nu veel ziet dat er kleurvlakken achter een wanddecoratie worden geplaatst om hier meer accent op te leggen, zo kun je ook de deur gebruiken als accentvlak.

Deurstickers

Een laatste leuke optie om een deur leuker te maken is met deurstickers. Zo plak je eenvoudig een nieuw patroon over de hele deur of tover je een saaie deur om in een soort groot schilderij. Dit is erg leuk als je ergens een opvallende deur wil creëren of eenvoudig een lelijke deur wil bedekken. Ik zou deze tip niet te veel gebruiken, maar bewaren voor een paar inbouwkasten of een deur in de gang, omdat het anders snel druk kan worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *