Wonen

Met deze drie tips bepaal jij de sfeer in je woonkamer!

Wanneer jij gasten uitnodigt, is het logisch om in de woonkamer te gaan zitten. Dit is het middelpunt van je huis: veel gasten zien niets meer dan dit, waardoor het belangrijk is dat je hier een positieve indruk achterlaat. Misschien ervaar jij hier veel stress over, want is jouw woonkamer wel leuk genoeg? In deze blog geven we je drie tips waardoor jij de volledige controle hebt over de sfeer die hangt in jouw woonkamer. Lees snel verder!

1. Kleine details

Misschien verwacht je dat sfeer hem in de grote woonelementen van je huis zit, maar wij zijn hier om te zeggen dat dit niet waar is. De sfeer wordt namelijk vooral bepaald door de kleine details. Hierbij kun je denken aan de aanwezigheid van kussens en het kleurgebruik hierin, maar ook onderzetters, planten en kaarsen kunnen grote invloed hebben op jouw woonkamer. Met deze details wil je spelen met materialen en kleuren: zo laat je ze wel opvallen, maar domineren ze de look van je woonkamer niet. 

2. Jaloezieën

Om een fijne sfeer in je woonkamer te realiseren, is een natuurlijke lichtinval enorm belangrijk. Dit krijg je natuurlijk door grote ramen aan je woonkamer te plaatsen, maar dit heeft weer het nadeel dat mensen jou te allen tijde kunnen zien. Jaloezieën zijn hier de perfecte oplossing voor: jij bepaalt zelf in hoeverre je deze raambekleding opent, waardoor je zelf de controle over zowel de lichtinval als de mate van privacy hebt. Je gasten zullen zich helemaal ontspannen voelen, waardoor de sfeer gelijk goed is.

3. LED dimmers

De kans dat jij ’s avonds gasten uitnodigt is ook aanwezig. Natuurlijk geniet je dan niet meer van een natuurlijke lichtinval, waardoor je op zoek moet naar een andere manier om het licht te bepalen. Door LED dimmers toe te voegen aan jouw woonkamer, kan jij zelf spelen met de sfeer van het licht. Deze zal per situatie verschillend zijn: met familie wil je waarschijnlijk je hele kamer verlichten, waar je bij bijvoorbeeld een date een wat zwoelere sfeer wil creëren. Met LED dimmers kan het allemaal, omdat deze schakelaars je alle mogelijkheden geven.

Succes!

Met deze tips creëer jij de woonkamer van je dromen: vol sfeer natuurlijk! Mogen wij binnenkort een keer langskomen om de sfeer te proeven?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *