Geen categorie

Met deze tips creëer je een gezellige sfeer in de tuin

Een mooie tuin is altijd leuk, maar om nog meer sfeer te creëren moet je de tuin ook decoreren. Alleen een strak grasveld en geknipte struiken zijn niet heel sfeervol. Als er niets wordt gedaan om extra sfeer aan de tuin te geven blijft het een koude en ongezellige boel. Gelukkig is het niet zo moeilijk. Met deze tips creëer je meer sfeer in de tuin.

Water

Water geeft heel veel sfeer in de tuin zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Een vijver doet al wonderen. Als je het wat unieker wilt maken kan je ook kiezen voor een waterval of een fontein. Deze zijn best uniek in een tuin en geven een gezellige sfeer. Het geluid van het vallende water en het gefluit van de vogels zorgen ervoor dat je rustig kan ontspannen in de tuin.

Verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar zorgt ook nog eens voor een droomtuin! Vooral ’s avonds geeft het veel sfeer in de tuin. Met sfeerverlichting kan je verschillende planten of bomen verlichten en zo heb je zelfs ’s avonds nog plezier van je tuin. Ook kan je lampen naast het pad zetten zodat heel het pad verlicht. Een ander leuk idee voor meer sfeer is het plaatsen van lampen in de bomen. Met alle verlichting zal je een leuke avond hebben in de tuin. 

Relaxen 

Een tuin wordt pas gezellig als je een plek hebt om lekker te zitten en te relaxen. Dit kan al heel simpel een paar stoelen zijn, maar je kan ook kiezen voor een overkapping of een luxe loungeset. Hierdoor kan je ook een keer wat vrienden uitnodigen voor een gezellig avond. Meubilair is niet alleen bepalend voor de sfeer in huis, maar ook in de tuin. 

Planten 

Een tuin is geen tuin zonder planten. In iedere tuin zijn wel planten te vinden. Ongeacht of je een klassieke tuin of minimalistische tuin hebt. Planten passen er altijd bij en zorgen voor een gezellige sfeer. Vooral als alles op elkaar afgestemd is. Zorg er wel voor dat je voor iedere periode een plant hebt zodat je heel het jaar door kan genieten van je tuin. Planten zijn bij ieder tuincentrum te vinden en in iedere stad is wel een tuincentrum te vinden, zoals een tuincentrum in Tilburg of in breda.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *