Geen categorie Interieur

Met deze tips kun je veel besparen op de gas en licht kosten

Momenteel is 95% van alle Nederlandse huishoudens aangesloten op het aardgasnet. Huisverwarming, warm kraanwater en koken gebeurt vaak op aardgas. Als u wilt besparen op energierekeningen, is het raadzaam om eerst te kijken of u kunt besparen op verwarmingskosten. Voor de meeste huishoudens, van 65 tot 85 procent, bestaam de elektriciteitsrekeningen uit gaskosten. Wilt u minder uitgeven aan uw elektriciteitsrekening? Controleer dan eerst of je het gasverbruik kunt verminderen.

Thermostaat

Veel consumenten installeren een thermostaat bij aankoop van een apparaat, maar passen het programma daarna nooit meer aan. Dit kan ervoor zorgen dat er uren of zelfs dagen niets verwarmd wordt. Door ervoor te zorgen dat je alleen hoeft op te warmen als je thuis bent, kun je veel besparen. Heb je een slimme thermostaat en ben je ineens niet thuis? Schakel vervolgens de verwarming op afstand uit. Dit is beter voor het milieu en beter voor je portemonnee!

CV-ketel vervangen

Dit is even een investering, maar uiteindelijk bespaart u snel! Boilers met verouderde technologie verbruiken (veel) meer dan moderne HR-ketels. Deze nieuwe HR-ketelmodellen hebben zo’n beter rendement dat de investering zich binnen enkele jaren terugverdient. Uw gasverbruik wordt aanzienlijk verminderd.

Verbruik warm water beperken

Naast het verbruiken van het gas dat nodig is om uw huis te verwarmen, wordt gas ook gebruikt voor alledaagse behoeften, zoals handen wassen, afwassen en douchen. De grootste besparing kan worden behaald door de aanschaf van een waterbesparende douchekop. Bovendien helpt de keuze voor een douche boven het bad. Probeer bovendien de duur van de douche actief te verkorten.

Isolatie

Alle warmte die u binnen weet op te slaan, hoeft niet opnieuw met gas worden opgewekt. Met goed isolatiemateriaal kunt u veel warmte binnen houden en hoeft u minder gas te verbruiken. Vooral in oude huizen kun je relatief veel energie besparen, waardoor de investering snel lonend is.

Overstappen van energieleverancier

Naast dat u er alles aan doet om het gasverbruik tot een minimum te beperken, wilt u niet te veel betalen voor het resterende verbruik. Zorg ervoor dat u elk jaar controleert of u nog goed zit bij uw huidige leverancier of wat u kunt besparen door over te schakelen naar een goedkopere gas en licht leverancier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *