Interieur Wonen

Onder welk licht presteer je beter?

In de afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken geweest naar het verband van licht en onze energie, motivatie en prestatie. Deze onderzoeken zijn er namelijk niet voor niets. Het is belangrijk dat er op school geleerd wordt met het juiste licht. Op deze manier kunnen kinderen beter iets in zich opnemen. Dit merk je misschien zelf ook wel. Zodra het weer vroeger donker wordt, heb je veel minder zin om te studeren of om iets op je te nemen. Dit komt door de melatonine die je lichaam aanmaakt wanneer het donker is. Dit stofje heb je nodig voor een goede nachtrust.

Kleur licht

De kleur van je licht is dus belangrijk. Zo heb je blauw licht, wit licht en geel licht. Elke kleur staat voor iets. Zo is er bewezen dat je met blauw licht het beste presteert. Dit komt omdat de kleur blauw een ontspannend gevoel geeft waarbij je beter kan concentreren. Wit licht geeft energie en geel licht geeft rust. Over het algemeen is het nog beter om daylight te hebben. Dit is in de winter alleen wat moeilijker dan in de zomer. Hierdoor is er nu een speciale daylight lamp. Dit licht is perfect voor studeren, lezen of om je hobby mee uit te voeren.

Kleur muur

Buiten de kleur van je licht kan je ook voor de juiste kleur op de muur gaan. Zoals hierboven omschreven geven bepaalde kleuren een bepaald soort energie af. Als je dus een speciale studiekamer wilt hebben kan je het beste voor blauwlicht gaan met een blauwe muur. Op deze manier heb je een optimale concentratie en kan het niet meer misgaan door je omgeving. We zien dit nog niet heel veel op scholen maar gelukkig wordt er wel al steeds vaker gebruik gemaakt van technische lampen waarbij je kan kiezen in welke kleur het licht moet zijn. Zo is er voor elk gewenst moment de juiste kleur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *