Passen glas in lood ramen in jouw huis?
Interieur Wonen

Passen glas in lood ramen in jouw huis?

Glas in lood ramen zijn meestal een van de kenmerken van oude gebouwen of kerken, maar het is eigenlijk veelzijdiger dan dat. Je kunt glas-in-lood in principe in elke stijl gebruiken en, meer dan dat, het kan bijna elk raam of elke opening aanvullen. Ze bieden tijdloze elegantie en de ontwerpen kunnen verrassend en creatief zijn. Door het variƫrende aanbod passen glas in lood ramen in kleine appartementen, ruime landhuizen, moderne woningen en oosterse woonruimtes. Dus ja, ze passen ook in jouw huis!

De vuistregel

Laten we beginnen met een vuistregel voor het decoreren met glas in lood: witte trim. Op het moment dat je deze prachtige stukken met een frisse kleur wit omlijst, worden ze werkelijk net kunstwerken. Nog beter zijn witte muren en moderne meubels om het antieke karakter van het glas zelf te compenseren. Door het witte lijstwerk worden ze gemakkelijker om mee te werken dan donkere houtsoorten. Deze zijn niet alleen visueel zwaar, maar hebben ook de neiging om te ruimte echt op te splitsen.

De kleuren van je ramen

Het glas in lood dat je kent vanuit oude gebouwen of kerken, is vaak druk en vol met kleuren. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn voor jouw glas in lood ramen. Je kunt deze helemaal op maat laten maken bij edelglas.nl, waardoor je ervoor kunt zorgen dat hij past bij je interieur. Staat er onder het raam een blauwe bank of vloerkleed? Kies er dan voor om deze kleur terug te laten komen in het ontwerp. Wanneer je een Scandinavisch interieur hebt met een neutraal kleurenpalet, kun je ook de kleuren van je planten terug laten komen. Zorg voor een evenwichtig balans tussen de kleuren van je interieur en de bijzondere ramen en laat het niet te overweldigend worden. Dan zal het een prachtige toevoeging zijn aan je huis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *