Wonen

Redenen om een zoldertrap aan te schaffen

Je bent er over aan het denken om een zoldertrap te kopen, maar waarom zou je een zoldertrap aanschaffen en niet een gewone vaste trap? Hier zijn een paar reden waarom een zoldertrap beter is.

Energiezuinig

Er zijn energiezuinige zoldertrappen die de warmte binnen houden, waardoor ze kosten besparen. Want uit onderzoek is er gebleken dat een klein percentage warmte verloren gaat door je zolder.

Veel zoldertrappen zijn voorzien van een volledig geïsoleerd luik en hebben een goede dichting rond het luik dat zorgt voor extra isolatie. Bekijk zeker eens de U-waarde van de trappen om te zien hoe energie-efficiënt te trap is.

Isolatie

Tegenwoordig is het belangrijk dat je huis energiezuinig is. Uit onderzoek blijkt dat er een klein percentage warmte verloren gaat door je zolder. Goed isoleren scheelt verwarmingskosten. Met behulp van een energiezuinige zoldertrap kan u nog meer besparen op extra kosten. Het is belangrijk dat deze zoldertrap een geïsoleerd luik heeft en een goede dichting voor extra isolatie. Niet enkel zoldertrappen kunnen zorgen voor extra isolatie, ook dakramen kunnen u zolder voorzien van extra isolatie. Het is dus belangrijk dat u de juiste producten kiest.

Veiligheid van de zoldertrap

Een vlizotrap kan u veilig en snel naar je zolder brengen. Om je rit naar de zolder nog veiliger te maken is het belangrijk dat u trap voldoet aan volgende punten:  

  • Slipvaste treden. Deze zorgen er voor dat u extra stabiliteit hebt bij het op en af gaan van de trap.
  • Vergrendelingssysteem. Hiermee voorkom je dat de trap naar beneden valt als je het luik wilt openen. De trap zakt dan rustig naar bededen.
  • Voorgemonteerde leuning. Het zorgt voor een extra veiligheid. Het is belangrijk dat je je kan vasthouden als je de trap omhoog en omlaag gaat. Met andere woorden, is er minder kans op een ongeluk.
  • Een traphek kan u zoldertrap nog veiliger maken.
  • De draagkracht. De algemene regel is hoe meer gewicht een ladder kan dragen, hoe steviger hij is. Koop dus altijd een lader die het gewicht kan dragen van de zwaarste persoon die hem zal gebruiken , plus de zwaarste lading die op en neer zal gedragen worden.
  • De bediening. Een aluminium schaartrap is licht waardoor het makkelijk te bedienen is. Sommige zoldertrappen zijn ook elektrisch zodat de bediening nog makkelijker wordt. Houten vouwtrappen zijn ook makkelijk te bedienen.
  • Brandwerend. Brandwerende zoldertrappen isoleren de warmte en zijn een tijdje muurvast.  

Materiaal

Je bent nu overtuigd om een zoldertrap te kopen. Vooraleer u kiest wat voor rap u wilt plaatsen is het belangrijk dat je nadenkt over het soort materiaal dat je wilt. Het is slim om te gaan voor het materialen dat je het meeste aanspreekt. Er is een groot aanbod aan materialen, zo heb je hout, aluminium, staal en kunststoffen trappen.

Schaartrappen zijn trappen die voornamelijk zijn gemaakt uit aluminium, hierdoor is de trap superlicht en makkelijk te bedienen. De schaartrap kan ook elektrisch bedienbaar zijn.

Voor regelmatiger gebruik van de zolder hebt u de keuzen uit een 3-delige of 2-delige houten vouwtrap.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *