Wonen

Reduceer de afvalberg, koop een vinyl klok

Beste een vreemde titel. We leggen het uit. De afvalberg in de westerse wereld bevat de meest uiteenlopende materialen. De berg groeit elke dag en dat is geen goeie ontwikkeling. Om de afvalberg te reduceren of op zijn minst niet te laten groeien is hergebruik van materialen essentieel. Tenslotte hebben we te maken met problemen als opwarming van de aarde en het veranderende klimaat als gevolg van het menselijk gedrag. Als het klimaat je ter harte gaat en je graag producten en artikelen gebruikt die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd, dan hebben we hier een interessant nieuwtje voor je.

Hergebruik van grondstoffen en materialen tot decoratie

Steeds meer bedrijven zoeken naar wegen om CO2 neutraal te produceren of het afval te hergebruiken. Inmiddels is ook op het gebied van interieur decoratie recycling mogelijk van gebruikte grondstoffen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Vinyl klokken, klokken in de vorm van een LP waarin verschillende thema’s zijn uitgesneden. Het design is erg mooi, en de productie vindt plaats door hergebruik van grondstoffen. Alle reden om ze eens in de schijnwerpers te zetten.

In de afvalberg bevinden zich vaak oude of kapotte LP’s. Mensen gooien oude, bekraste, LP’s weg en als huizen worden opgeruimd, vallen de platen van opa en oma ook vaak ten prooi aan de opruimwoede. Zonde van al dat vinyl. Gelukkig staan er bedrijven op die wel brood zien in het hergebruik van materialen zoals vinyl. Zij verzamelen de oude LP’s en singles zodat ze er nieuwe producten van kunnen maken. Sinds kort worden er bijvoorbeeld klokken geproduceerd van hergebruikt vinyl, met het design van een LP. Het bijzondere aan deze klokken is dat elke klok van een specifiek thema is voorzien. Deze thema’s worden op de Vinyl klokken toegepast door het uitsnijden van delen van het vinyl. Zo bestaan er LP klokken met het silhouet van steden als Amsterdam, Rotterdam, maar ook thema’s zoals Paarden, Auto’s en Love and Peace worden toegepast. Erg leuk om aan de muur te hangen. Fantastisch om je kamer mee te decoreren en de gedachte dat je de afvalberg hiermee verkleint is heel prettig.

Waar kan ik een Vinyl klok kopen ?

Er zijn meerdere webshops en winkels die vinyl klokken of LP klokken in hun assortiment hebben. Een van die webshops is Kadogalerie.nl. Met een webshop en een winkel in Haarlem kunnen zij zich specialist noemen in cadeau artikelen en decoratie artikelen zoals deze mooie Vinyl klokken. Bekijk op de website het assortiment en verbaas je over de diversiteit ervan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *