Interieur

Rolgordijnen: Geschikt voor elke ruimte

Je ziet ze in bijna elk huis wel terugkomen: rolgordijnen! Ze zijn praktisch, sfeervol en veelzijdig en zijn geschikt voor elke ruimte in huis. Doe inspiratie op door deze blog te lezen en kom erachter welke soorten rolgordijnen bij de ruimtes in jouw huis passen!

Woonkamer

Rolgordijnen zijn erg geschikt voor in de woonkamer. Door het grote aanbod aan kleuren en materialen is er voor elke woonkamer een passend rolgordijn te vinden. Kies voor lichtdoorlatende of transparante rolgordijnen. Zo creëer je privacy in de woonkamer en tegelijkertijd ook sfeer, doordat je niet al het binnenvallende licht blokkeert.

Is jouw woonkamer ingericht volgens de Scandinavische interieurstijl? Kies dan voor rolgordijnen in een neutrale kleur of een pastelkleur voor een frisse uitstraling. Of hou je meer van een landelijk interieur? Kies dan voor warme en natuurlijke kleuren.

Tip: Twijfel je welke kleur je moet kiezen? Vraag via internet kleurstalen aan voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je zelf zien of de kleur en het materiaal passen bij jouw smaak en jouw woonkamer.

Keuken

Op zoek naar geschikte raamdecoratie voor in de keuken? Kies voor rolgordijnen! Houd bij het kiezen altijd rekening met waar je ze ophangt. Is dit dichtbij een fornuis of gootsteen? Kies dan voor rolgordijnen die vochtbestendig zijn en die makkelijk te reinigen zijn met een vochtige doek. Zo heb je de juiste raamdecoratie in je keuken hangen en zorg je tegelijkertijd voor sfeer. Kies uit een ruim aanbod aan verschillende kleuren en breng zo kleur in je keuken of kies juist voor een rustige en neutrale kleur voor een strakke keuken.

Hal

Heb je ramen in de hal en wil je deze af kunnen dekken wanneer jij daar behoefte aan hebt? Kies dan voor mooie rolgordijnen om privacy en sfeer te creëren. Dit is niet alleen fijn voor in de woonkamer of slaapkamer, maar ook voor in de hal! De hal is namelijk vaak de plek die mensen het eerst zien wanneer zij binnenkomen in jouw huis. Rolgordijnen zijn erg geschikt voor in de hal, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Verder kun je zelf de mate van privacy en licht in de hal bepalen.

Kies voor een rolgordijn met de juiste kleur en maak je hal compleet!

Slaapkamer

In de slaapkamer is het belangrijk om voor verduisterende raamdecoratie te kiezen voor een optimale nachtrust. Zorg voor rust en sfeer in de slaapkamer en kies voor verduisterende rolgordijnen. Deze zorgen niet alleen voor verduistering, maar zijn ook warmte werend! Hierdoor blijft je slaapkamer lekker koel op warme zomerdagen. Kies rolgordijnen in kleuren die passen bij de rest van je slaapkamer. Stem ze af op je muur, vloer of beddengoed. Je kunt ook kiezen voor rolgordijnen met een leuk en subtiel printje voor een speels en vrolijk effect.  

Heb je te maken met een (zolder)kamer met schuine ramen? Kies dan voor velux dakraam rolgordijnen.

Verduisterende rolgordijnen zijn praktisch voor op een kinderkamer, maar je kind moet ook kunnen spelen of huiswerk kunnen maken op de kamer. Dan kan het fijn zijn om licht binnen te kunnen laten. Rolgordijnen zijn goed te combineren met andere soorten raamdecoratie. Je kunt er voor kiezen om verduisterende rolgordijnen voor de ramen te plaatsen en deze te combineren met lichtdoorlatende gordijnen. Dit geeft niet alleen een mooi en speels effect, maar is ook erg praktisch! Zo worden felle zonnestralen tegengehouden en sluit je niet al het licht buiten de kamer.

Badkamer

Tenslotte kunnen rolgordijnen ook worden gebruikt in de badkamer. Wat wel erg belangrijk is, is dat je rekening houdt met het feit dat de badkamer een erg vochtige plek is met grote temperatuurschommelingen. Kijk daarom altijd bij de productomschrijving of het product aan deze eisen voldoet. Is dit het geval? Dan kun je met rolgordijnen een strakke en sfeervolle look geven aan jouw badkamer. Daarnaast bieden ze absolute privacy!

Rolgordijnen zijn veelzijdig, voordelig, praktisch op het gebied van privacy, verduistering en isolatie én je kunt ze makkelijk bedienen. Genoeg voordelen dus! Wil je ze graag in jouw huis ophangen? Kijk voor een groot aanbod aan rolgordijnen en andere soorten raamdecoratie op de website van ilumio.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *