Wonen

Schep opbergruimte met een stijlvolle nieuwe kast

Iedereen heeft er wel eens last van: rommel in huis. Het leven is druk genoeg, waardoor het geregeld voorkomt dat spullen onverhoopt door het huis gaan slingeren. Natuurlijk doe je er goed aan eens in de zoveel tijd flink op te ruimen, maar er zijn dingen die je daarbij kunnen helpen. Meer opbergruimte helpt je om al je spullen een eigen plekje te geven, wat opruimen makkelijker maakt en voorkomt dat je spullen kwijtraakt. In dit artikel zetten we dan ook de kast in de spotlight! Van een wandkast die je aan de muur monteert tot een overzichtelijke vakkenkast, voor elke woonkamer is een mooie kast te verzinnen.

Wat is mangohout?

Je hoort de laatste tijd steeds meer over mangohout. Je vindt het in verschillende woonboulevards en webshops, bijvoorbeeld bij Mangohoutonline. Het is dan ook een mooie en opvallende houtsoort die je inrichting een exotisch tintje geeft, en tegelijkertijd duurzaam is. Dat zit zo: voor mangohout hoeft geen bestaand oerwoud te worden gekapt, ondanks het feit dat het een hardhoutsoort is. Aan mangobomen groeien mango’s, lekkere zoete vruchten die ook in Nederland te verkrijgen zijn. Ze worden gehouden op grote plantages. Wordt een boom oud, dan zal hij steeds minder mango’s opleveren. Een boer laat zo’n boom kappen om plaats te maken voor een jonger boompje. Het hout van de boom kan vervolgens naar de meubelfabriek, waar het een tweede leven krijgt.

Alle ruimte die je nodig hebt

Er bestaat altijd een kast die aan je wensen voldoet. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een boekenkast, om je boeken en papierwerk in kwijt te kunnen? Dan kun je met mangohout goed uit de voeten. Ook een buffetkast kun je van mangohout laten maken. Een dressoir zorgt er met zijn vele lades voor dat je altijd ruimte hebt om verschillende spulletjes in op te bergen, waardoor je orde schept in je huis. Heb je juist een kleinere ruimte om in te richten? Kies dan voor een stijlvol wandrek. Zo’n kast kun je aan de muur ophangen, waardoor je geen ruimte op de vloer kwijt bent. Tegelijkertijd heeft zo’n kast een mooie en opvallende uitstraling, en komt alles wat je erin neerzet mooi tot zijn recht.

De veelzijdigheid van mangohout

Van mangohout kun je nog veel meer meubelen maken. Ben je op zoek naar een eettafel die perfect bij je nieuwe mangohouten kast past? Maak je eettafel rond. Een mooie ronde tafel van mangohout brengt knusheid en gezelligheid naar je woonkamer, en zorgt er tegelijkertijd voor dat je nóg meer gasten over de vloer kunt hebben. Aan zo’n ronde tafel passen in verhouding namelijk meer mensen dan aan een vierkante of langwerpige van hetzelfde formaat. Zo is de keuze snel gemaakt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *