Slapen

Slaapkamer verduisteren met gordijnen

Iedereen wil dat de slaapkamergordijnen de slaapkamer goed verduisteren. Maar wat voor soort  verduisterende gordijnen zijn er? En waar moet je op letten bij aankoop?

Verduisteringsgordijnen

Er zijn stoffen die van zichzelf verduisterend zijn. Deze gordijnstoffen worden ook wel verduistering of verduistering genoemd.

Black-out gordijnstoffen

Dit zijn gordijnstoffen die volledig verduisterd zijn. Dit komt door de speciale coating die op de gordijnstof wordt aangebracht. Dergelijke gordijnen worden ook wel lichtdicht genoemd.

Door de speciale coating voelt het gordijn wat stug aan en is de achterkant van de stof meestal wit. Goed om rekening mee te houden! Dit helpt natuurlijk ook bij de warmte van de zon, wat een pluspunt is.

Dim-out gordijnstoffen

Dim-out gordijnstoffen zijn geweven met een zwarte tussenlaag. Hierdoor is de stof zo dicht geweven dat het de kamer donkerder maakt. Een dim-out gordijn is niet 100% verduisterend, maar wel bijna. Verduisteringsgordijnen zijn meestal perfect voor uw slaapkamer.

Gordijn verduisteren met verduisterende voering

Misschien heb je een gordijnstof gevonden die perfect is voor je slaapkamer. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de gordijnstof niet verdonkert. Bijvoorbeeld een gordijn / mooie stof. Gelukkig is het mogelijk om het gordijn te laten voeren met een verduisterende voering. Dit is een extra laag stof achter je gordijn om ervoor te zorgen dat het verduisterend is.

Gordijnen plaatsen

Je wilt een donkere slaapkamer hebben en daarom heb je verduisteringsgordijnen gekocht. Dan wil je niet dat er strepen licht aan de zijkant doorheen komen, of dat licht over je gordijn valt. Dus probeer zoveel mogelijk van het raam te sluiten. Hieronder staan ​​enkele tips.

Als je de ruimte ervoor hebt, blokkeer dan de muur naast het raam met een gordijn van minstens 20 cm. Dit verkleint de kans dat er een lichtstreep aan de zijkant van het gordijn verschijnt.

Kies voor plisségordijnen op maat met enkele of dubbele plooien of kies voor vouwgordijnen. Plaats deze gordijnen voor de rails. Op deze manier is er geen licht boven je gordijn. Kies je bijvoorbeeld voor ringen, dan valt er licht door de ringen. Misschien vind je het niet erg, maar het is zeker de moeite waard om in gedachten te houden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *