Wonen

Slim en handig: slimme thermostaat verwarmt je huis en bespaart je portemonnee

Slimme thermostaat in de koude winter

In de koudere seizoenen is een warm huis erg belangrijk. Maar om onnodige stookkosten te voorkomen, zet je ’s nachts de verwarming uit en verlaag je de temperatuur in de kamers die je nu niet gebruikt. Het is koud thuis als je ’s ochtends opstaat of als je ’s avonds thuiskomt van je werk. Het duurt een eeuwigheid voordat de kamers zijn opgewarmd. En dan is het ineens veel te warm, de verwarmingslucht is oncomfortabel en je moet ventileren – het is weer koud. Kosten en energie besparen is anders. Waarom gaat u geen thermostaat kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor u, : Met producten voor het slim aansturen van uw verwarming behoort dit allemaal tot het verleden!

Hoe kunt u de verwarmingsregeling automatiseren?

Dankzij smart home-technologie bedien je nu je kamer en vloerverwarming op afstand, met je smartphone of zelfs met je stem. Draadloze thermostaten, waarmee je individuele radiatoren of je hele verwarmingssysteem en vloerverwarming kunt regelen, maken het mogelijk. Stel slimme timers in zodat uw badkamervloerverwarming om 6.30 uur aangaat en de kamer voor u opstaat tot een aangename temperatuur verwarmt. Wil je meer spontaniteit? Geen probleem! U kunt uw intelligente thermostaten ook gemakkelijk onderweg bedienen. Ben je langer aan het werk dan gepland, dan kun je met je smartphone de verwarming op je comfortabele temperatuur zetten zodat het lekker warm is als je thuiskomt. Besturing via spraakcommando via Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit is ook mogelijk. “Alexa, zet de verwarming in de woonkamer op 21 graden” is genoeg om je huis om te toveren in een gezellig, warm nest.

Welke producten zijn er?

Om je verwarmingsregeling slim te maken, heb je twee opties: bedien individuele radiatoren met radiogestuurde radiatorthermostaten of bedien je hele verwarmingssysteem direct met slimme kamerthermostaten. Met de kamerthermostaat bedient u ook uw vloerverwarming zodat u nooit meer koude voeten krijgt.

De radiatorthermostaten passen op alle gangbare verwarmingssystemen en zijn compatibel met olie-, gas- en houtketels en met warmtepompen. Met slimme starterssets van tado┬░ en Netatmo honeywell thermostaat ga je eenvoudig en gemakkelijk aan de slag met intelligente verwarmingsregeling. Automatiseer geleidelijk meer radiatoren. Er kunnen maximaal 20 aandrijvingen aan elkaar worden gekoppeld en tegelijkertijd worden aangestuurd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *