Eetkamer Keuken Wonen Woonkamer

Stalen deuren: de transformatie naar pure klasse

Houten deuren of kunstof deuren? Dat is verleden tijd. We zien steeds meer een transformatie, waarbij de interesse naar stalen – en aluminium deuren met glas steeds groter wordt. Begrijpelijk, want deze deuren stralen klasse uit, zorgen voor veel lichtinval en zijn ook nog eens heel erg praktisch. 

Waarom stalen deuren met glas? 

Waarom stalen deuren met glas? Veel mensen vragen zich dit af, want je kan toch net zo goed een houten deur of een kunststof deur kiezen? Niets is minder waar. De voordelen van een stalen deur zijn veel groter dan de voordelen van bijvoorbeeld een kunststof – of een houten deur. 

Staal is onderhoudsvrij en het glas van de deur kun je erg makkelijk schoonmaken. Ook gaan stalen deuren met glas erg lang mee. Verder passen de stalen deuren bij nagenoeg ieder interieur, omdat je kunt kiezen uit iedere RAL-kleur. Dus wat jouw stijl ook is: een stalen deur met glas is altijd een waardevolle toevoeging. Bovendien ben je met het aanschaffen van een stalen deur ook nog eens duurzaam bezig. 

Verder zorgt een stalen deur met glas voor veel lichtinval. Hierdoor lijken ruimtes optisch groter. En goed nieuws: mensen voelen zich gelukkiger in een licht huis. Wel is het belangrijk dat u bij de stalen deuren met glas rekening houdt met de vlakken van het glas. Het kan er namelijk raar uitzien als deze niet overeenkomen met de belijningen en vormen van uw huis. Gaat u een stalen deuren met glas aanschaffen? Dan is het altijd goed om u te laten informeren door een expert. 

Stalen deuren met glas assortiment 

Er zijn veel verschillende soorten stalen deuren met glas, die ieder weer zijn eigen charmes hebben. De een past beter in een woonkamer, terwijl de andere deur misschien beter tot zijn recht komt in een kantoor- of winkelpand. Het aanbod van stalen deuren met glas is zo divers, dat er voor iedere situatie een geschikte oplossing is. 

Zo zijn er bijvoorbeeld stalen taatsdeuren, scharnierdeuren en stalen buitendeuren. Daar blijft het echter niet bij, want tegenwoordig zien we ook steeds vaker stalen wanden of ramen. Door staal met glas te combineren is er echt ontzettend veel mogelijk. Hier wordt ook de populariteit aan ontleend. Praktisch, modern en fraai: dat is hoe je stalen deuren met glas het beste kunt omschrijven. 

Ondanks het feit dat deze deuren erg veel voordelen bieden, willen wij ook nog een alternatief bespreken. U kunt er namelijk ook voor kiezen om stalen schuifdeuren met glas aan te schaffen. Ook dit heeft erg veel voordelen ten opzichte van de houten of kunststof deuren. 

Stalen schuifdeuren met glas 

de stalen schuifdeuren met glas zijn momenteel erg in trek. Vooral de stalen schuifdeuren met aluminium frame zijn erg populair, omdat deze goedkoper zijn dan andere soorten deuren. Deze deuren schuiven makkelijk open en dicht en zijn ze heel erg soepel in het gebruik. 

Ook zorgen de stalen schuifdeuren met glas voor een stukje extra privacy. Je sluit hiermee meerdere ruimtes gemakkelijk van elkaar af. Verder is het mogelijk om uit verschillende soorten glas te kiezen, waaronder brons, groen of grijs glas. Als privacy belangrijk is, zijn de stalen schuifdeuren met glas zeker een aanrader. 

Stalen deuren met glas plaatsen 

Wil jij stalen deuren met glas laten plaatsen? Bekijk dan goed wat de mogelijkheden zijn. Het vergt namelijk een investering en dan wil je wel zeker weten dat alles goed verloopt. Het is van belang dat alles eerst opgemeten wordt. Vervolgens moeten de deuren door specialisten op maat gemaakt worden en daarna kun je ervoor kiezen om de deuren zelf te plaatsen, of om het uit te besteden aan experts. Dat laatste wordt vaak aangeraden. Experts hebben kennis van zaken en weten precies weten wat ze moeten doen bij het plaatsen van een stalen deur met glas. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *