Geen categorie Wonen

Stappenplan om effectief buiten te klussen

We herkennen de lente aan de krokussen die in bloei staan, fluitende vogels en de dagen die langer licht zijn. Oftewel: de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Nu kan je eindelijk beginnen met de klussen buitenshuis die tijdens de winter zijn blijven liggen. Het is heerlijk om tijdens mooie lentedagen buiten aan de slag te gaan. De ramen en deuren kunnen weer geopend worden zodat je de lente in huis kan halen. Je huis ventileren is belangrijk en zeker zolang we nog met het coronavirus te maken hebben. Zodra de zon gaat schijnen zie je ineens hoe vies de ramen eigenlijk zijn. Tijd om de ramen te zemen dus. Waarschijnlijk iets wat als eerste op je planning staat. Zodra je eenmaal buiten bezig bent, zullen meer zaken opvallen die opgeknapt moeten worden.

Maak een klusplanning

Voordat je begint met klussen is het verstandig om een klusplanning te maken. Met een goede planning zorg je ervoor dat alles overzichtelijk blijft. Het geeft rust en je kan stap voor stap beginnen. Ben je klaar met een klus, vink hem dan af op je lijstje. Vervolgens kan je rustig met de volgende klus beginnen. Tijdens mooi lenteweer is het verstandig om eerst buiten te gaan klussen. Zijn er daarna toch wat regenachtige dagen voorspeld, kan je binnen bijvoorbeeld een vloer leggen, schilderen of behangen. Bij mooi weer kan je weer naar buiten voor de volgende buitenklus. Het bouwen van een tuinhuisje, carport of terrasoverkapping zijn favoriete klussen in de tuin. Maar ook de wat eenvoudigere klusjes zoals bladharken, het snoeien van de heg en struiken en het verwijderen van onkruid horen erbij.

Wissel het klussen af met ontspanning

Klussen is leuk, maar het kost ook veel energie. Gun jezelf daarom ook een moment van ontspanning. Zorg dat je tijdens een klusdag voldoende pauzes inlast om te genieten van een lekker drankje of tussendoortje. Het is ontzettend gezellig om de dag af te sluiten met een borrel en hapjes. Leg de flesopener maar alvast op tafel. Laat flesopeners bedrukken om het moment nog specialer te maken. Tijdens zwoele zomeravonden steek je de barbecue aan om het lekkerste vlees, vis of groenten te grillen. Nodig vrienden uit om samen te genieten van al het lekkers. Ken je een paar echte grillmeisters? Laat dan keukenschorten bedrukken met een naam of opvallende tekst. Samen met je klusteam sluit je de dag goed af. Met zo’n gezellige dagafsluiting kijk je positief terug op het klussen en ga je vol goede moed de volgende dag weer verder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *