Interieur

Tijd voor een kamer makeover!

Ben je helemaal klaar met jouw huidige kamerinrichting? Of dit nu je woonkamer, keuken of slaapkamer is, het is tijd om deze ruimte een makeover te geven. Maar hoe pak je dit aan? In deze blog gaan wij je daarbij helpen!

Nieuw begin

Het kan spannend zijn om je ruimte te veranderen in iets nieuws en anders. Het oude gaat er namelijk uit en het nieuwe gaat er in. Een makeover geven aan je kamer is een geweldige kans om jouw persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen. Je persoonlijke stijl is continue in ontwikkeling en verandert met de tijd. Daarom is het ook niet zo gek dat je bent uitgekeken op jouw huidige inrichting. Als je niet weet waar je moet beginnen, dan kan je de volgende tips wel goed gebruiken.

  • Begin met een leeg canvas.

Laat jouw oude inrichting even helemaal los en begin met het schetsen van jouw inrichting op een leeg canvas of papier. Maak een plattegrond van jouw ruimte die je vervolgens helemaal opnieuw inricht. Het is ook een goed idee om meerdere van dit soort schetsen en plattegronden te maken. Zo heb je allerlei verschillende opties waar je mee aan de slag kan gaan.

  • Maak een moodboard

Als je niet het type bent om te schetsen, kun je ook een moodboard maken. Dit is een visuele manier om een idee te krijgen van hoe je droominterieur eruit ziet. Verzamel wat inspiratie uit verschillende bronnen, zoals tijdschriften, blogs of Pinterest. Zet vervolgens al deze beelden en ideeën bij elkaar op één groot bord.

  • Kies een stijl

Nu je een overzicht hebt van alle mogelijkheden, is het tijd om een stijl te kiezen voor je nieuwe kamerinrichting. Wil je een klassieke, romantische of bohemian look? Of houd je meer van industriële of Scandinavische stijlen? Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, wordt het veel makkelijker om beslissingen te nemen over afzonderlijke items.

  • Kies nieuwe meubels die bij uw stijl passen.

Geef je de voorkeur aan een moderne look of iets traditionelers? Kies stukken die jouw smaak weerspiegelen. Alles kan en alles mag. Het is namelijk jouw inrichting en die van niemand anders. Het is dan ook de bedoeling dat jij blij wordt van jouw huis.

  • Voeg planten toe en bloemen

Planten en bloemen zijn een geweldige manier om leven aan uw kamer toe te voegen. Ze zien er niet alleen goed uit, maar ze zuiveren ook de lucht. Het is dus een win-win situatie! Voor leuke planten kan je een kijkje nemen op Fleurdirect.nl. Als je niet zo’n plantenliefhebber bent, kun je overwegen om in plaats daarvan wat verse bloemen in je ruimte te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *