Tuin

Tips om het koel te houden in de tuin

Feeling hot hot hot! De temperaturen liggen al weken rond de 30 graden. In de tuin kun je ’s avonds echt genieten op je loungebank of andere tuinmeubelen. Overdag, in de volle zon, brand je al snel weg. Hoe zorg je ervoor dat het buiten goed vertoeven blijft? En dat je niet alleen tijdens de zomeravonden van je loungebank kunt genieten?

Creëer een schaduwplek boven je loungebank
Met een dag vol zonnestralen is een schaduwplek boven je tuinmeubelen meer dan welkom. Het aanschaffen van een parasol of schaduwdoek is daarom aan te raden. Een parasol zorgt ervoor dat je beschermt wordt tegen de zon en lekker kunt blijven zitten of liggen op jouw loungebank. Ook wordt het zithoekje met tuinmeubelen extra gezellig. Een parasol is namelijk een echte sfeermaker.

Verkoeling door een tuinsproeier
De zon trekt een hoop mensen naar het terras toe. Grote kans dat er de laatste weken op jouw tuinmeubelen ook meer mensen plaatsnemen. De temperaturen lopen in de ochtend al snel hoog op en op een loungebank in de zon is het al snel niet meer aangenaam. Een tuinsproeier, zoals een nevelsproeier, zorgt ervoor dat je de hele middag van je loungebank kunt blijven genieten.

Door een nevelsproeier neer te zetten, kan de temperatuur op jouw tuinmeubelen wel een aantal graden zakken. Laat je kinderen direct door de sproeier in je tuin rondrennen. Een afkoelende en leuke activiteit voor hen, waardoor jij heerlijk kunt chillen op je loungebank met een verkoelend drankje.

Voeg bomen en planten toe
Bomen en planten zorgen niet alleen voor schaduw, ze zijn ook een natuurlijke airco. Ze zorgen namelijk dat de warmte buiten blijft. Het vocht in de bladeren verdampt door de zon, hierdoor wordt het bladoppervlak kouder. De lucht die hier langs stroomt zorgt dat het afkoelt. Zorg voor bomen, borders en planten in plantenbakken. Denk ook aan een overkapping boven je tuinmeubelen, die je kunt voorzien van beplanting.

Kies voor een lichte kleur tuinmeubelen
Donkere kleuren absorberen veel warmte. Gelukkig zijn tuinmeubelen in lichte kleuren helemaal trendy en dus genoeg te vinden. Kies daarom voor een loungebank in een lichte kleur, maar denk ook aan witte of beige plantenbakken, schuttingen en andere tuinmeubelen. Of kies voor tuinkussens op je loungebank in een lichte kleur.

Plof neer op je loungebank
Vergeet natuurlijk niet om voldoende water te drinken en luchtige kleding aan te trekken. Plof neer op je loungebank en laat al die tuinklusjes lekker zitten, die kunnen wel even wachten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *