Tips om je kleren minder statisch te maken!
Wonen

Tips om je kleren minder statisch te maken!

Niet alleen statisch haar is vervelend, maar een statisch geladen outfit komt ook vaak genoeg voor. Te vaak als je het mij vraagt. Als je ooit een dagje weg bent geweest en de pech hebt gehad dat je een jurk of rok aan hebt getrokken die als lijm aan je benen blijft plakken, weet je hoe vervelend statische kleding is. Gelukkig kan dit op een paar eenvoudige manieren worden vermeden!

Wat veroorzaakt statische elektriciteit?

Dit wordt veroorzaakt door het drogen of dragen van (meestal synthetische) stoffen die elektrische lading verzamelen. Deze lading bouwt zich op in jouw kleding doordat verschillende stoffen tegen elkaar wrijven. Statische elektriciteit in kleding kan ons allemaal overkomen, maar is vaak een specifiek probleem voor degene die zijn kleding in een wasdroger droogt.

Manieren om dit probleem te voorkomen

Gebruik wasverzachter

Het gebruik van wasverzachter op je kleding is een betrouwbare manier om ze statisch vrij te houden! Voeg gewoon wat wasverzachter toe aan het wasprogramma van je AEG wasmachine. Je kunt er ook voor kiezen om het op je kleding te sprayen. Dit doe je door een plantenspray te vullen met tien procent wasverzachter en negentig procent water. Spray vooral aan de binnenkant, aangezien de stof daar langs je huid wrijft. Wil je liever minder chemicaliën gebruiken? Dan werkt witte azijn als een natuurlijk wasverzachter. Gebruik dit niet in combinatie met bleekmiddel.

Laat de lucht je kleding drogen

Een andere manier om statische elektriciteit te voorkomen, is door de droger te vermijden. Indien je toch je gloednieuwe droger van de Eldi wilt gebruiken – anders is het ook zo zonde van je aankoop – voeg dan een of twee drogerballen toe.

Stop je kleding in de vriezer

Huh, wat zeg je nu? We liegen niet. Door je trui of blouse een half uurtje in de vriezer te leggen, wordt de statische elektriciteit van het kledingstuk vermindert. Het is wel een beetje koud, maar misschien een goede idee voor de warme zomermaanden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *