Wonen

Tips om je woning te verduurzamen

Vandaag de dag wordt het steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu, en onze omgeving waar mogelijk te verduurzamen. Met allerlei natuurrampen op de loer staan wij er steeds meer bij stil wat onze ecologische voetafdruk is op deze aarde en proberen wij deze op allerlei manieren te verminderen. Een eenvoudige start is om te beginnen bij ons eigen huis. Naast dat nieuwbouwwoningen aan steeds meer eisen moeten voldoen en steeds duurzamer worden, is het ook bij het renoveren van oudere huizen van belang dat wij hierbij rekening houden met het milieu. Maar hoe verduurzaam je nu eenvoudig je woning?

Kunststof kozijnen en EPC-regelgeving

Een eenvoudige manier om te beginnen je huis duurzamer te maken is om te kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof is van nature een materiaal dat goed isoleert. En een goede isolatie in je huis is weer goed voor het milieu, omdat dit betekent dat je minder stookkosten hebt, wat leidt tot een lagere energiefactuur en uiteindelijk ook minder schadelijke uitstoot. Goed voor je portemonnee én goed voor het milieu. Deze kunststof kozijnen voldoen met gemak aan de strenge EPC-regelgeving. EPC staat voor energieprestatie en binnenklimaat. Dit is een strenge Europese richtlijn die het energieverbruik, de thermische isolatie en de ventilatie van huizen zo milieubewust mogelijk regelt.

Kozijnen die passen bij jouw stijl

Het voordeel van deze kozijnen is dat ze naast dat ze duurzaam zijn ook in verschillende stijlen te krijgen zijn. Zo zit er altijd wel iets bij dat jij mooi vindt en dat past bij de stijl van jouw huis. Of je nu op zoek bent naar kozijnen voor een modern en strak huis, een pastorie of landelijke uitstraling wilt of gewoon eigentijdse kozijnen zoekt, er is voor ieder wel wat wils. Ook is er een ruime kleurkeuze, waardoor je de kozijnen nog meer kunt aanpassen aan jouw smaak. Zo kan duurzaam en milieubewust ook mooi zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *