Wonen

Tips tegen de kou in huis

Het is nog onduidelijk of deze winter extra koud gaat worden of dat het meevalt, maar het is in ieder geval altijd prettig om voorbereidingen te treffen, zodat je het niet te koud zult hebben. Want ook bij een milde winter is kou in huis nog altijd onwenselijk. Je kunt natuurlijk de verwarming opstoken, maar met de hoge energiekosten is dit steeds duurder en er zijn ook een paar andere mogelijkheden.

Dekentjes

In plaats van de verwarming op te stoken, kun je er ook een fleecedeken bij pakken. Lekker warm en dit zorgt bovendien voor een knusse sfeer. Schaf een dekentje aan met een winters motief, die qua kleur goed bij je inrichting past. Dan hoef je de deken niet steeds op te ruimen, maar kun je hem voor sier neerleggen en op een koude dag snel erbij pakken.  

Open haard

Een open haard zorgt niet alleen voor warmte, maar straalt ook gezelligheid uit. In de koude, donkere en grijze winter is dat zeker gewenst. Dus zorg dat je genoeg haardhout op voorraad hebt. Dit kun je bijvoorbeeld bij 123natuurproducten bestellen, zodat je er niet mee hoeft te sjouwen. 

Tocht buiten houden

Ook tocht zorgt voor kou. Je kunt de verwarming dan nog zo hoog opstoken, er zal altijd frisse lucht in je ruimte komen. Om dit te voorkomen, moet je de tocht stoppen. Dit kan met zogenaamde “tochtstoppers”. Deze leg je aan de onder kant van je deuren. Zo kan de tocht er niet meer onderdoor en zal de koude lucht uit andere ruimtes minder worden verplaatst. Misschien heb je geen verwarming in bijvoorbeeld je hal of staat deze niet vaak aan omdat je hier toch maar heel kort bent. Dan is het natuurlijk vervelend als de kou je woonkamer in komt. Dus houd je deuren dicht en schaf tochtstoppers aan, om de kou in de gang te houden.  

Gordijnen

Naast tochtstoppers kunnen ook gordijnen kou tegen houden. Vooral als je speciale isolerende gordijnen hebt, werkt dit perfect. De warmte blijft binnen en de kou bouten. Zitten je verwarmingen onder de ramen? Let er dan wel op dat de gordijnen niet de hele verwarming afdekken, zodat de warmte nog wel vrij de kamer in kan stromen en niet tussen het gordijn en raam blijft hangen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *