Tuin

Tips voor het aanschaffen en laten plaatsen van een vlaggenmast

Wil jij een vlaggenmast kopen en laten plaatsen voor jouw huis of voor de deur van je bedrijf, dan kun je overspoeld raken door alle varianten die beschikbaar zijn. In dit artikel lees je een aantal tips hoe jij een geschikte mast kunt uitkiezen. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de hoogte, het materiaal en de manier waarop je de mast wilt laten plaatsen.

Let op de hoogte van de mast 


Wanneer je de hoogte van jouw mast wilt bepalen, moet je eerst bedenken voor welk doeleinde je hem wilt gaan gebruiken. Als je een vlaggenmast voor je huis wilt laten plaatsen, kunt je het best kiezen voor een mast die een halve meter tot meter korter is dan jouw huis. Als je de mast bij jouw bedrijf wilt plaatsen, kun je kiezen voor een hoger model. Hoe hoger de mast, hoe verder weg de vlag natuurlijk te zien is. Hierbij moet je jezelf wel afvragen hoeveel geld je aan jouw ideale mast wilt uitgeven en hoeveel waarde je hecht aan de zichtbaarheid van jouw vlag. 

Kies het juiste materiaal 


De masten zijn ook beschikbaar in verschillende materialen. Zo zijn er houten, polyester en aluminium uitvoeringen. Houten masten werden vroeger natuurlijk veel gebruikt en hebben ook een chique uitstraling. Het nadeel is echter dat ze meer onderhoud nodig hebben dan de andere twee materialen, ondanks dat het hout zo goed mogelijk is voorbereid op de omstandigheden. Polyester is een licht materiaal, waardoor deze mast ook licht is, maar toch ook erg stevig. Indien je het koord van een vlag niet goed vastmaakt, hoor je het getik tegen het aluminium. Dit is natuurlijk maar een klein probleem en kan makkelijk opgelost worden, maar dit probleem heb je niet bij de andere twee materialen.

De verschillende manieren om hem te laten plaatsen 


Ook voor het plaatsen van een mast zijn verschillende opties. Ten eerste kan er gebruik gemaakt worden van een grondbuis. Hierbij wordt er een gat gemaakt in de grond waar de buis dan in wordt geplaatst. In deze buis gaat de mast. Wanneer deze erin zit wordt het gat opgevuld met beton zodat de vlag stevig op zijn plek zit. De tweede optie zijn muurbeugels. Dit zie je veel bij mensen thuis. De muurbeugel wordt vastgemaakt aan de muur waar je vervolgens de mast of vlaggenstok in kunt doen. Het voordeel hiervan is dat je de vlaggenstok-of mast eruit kan halen indien je hem niet nodig hebt. Dit zie je ook veel bij huizen, waarbij de stok alleen wordt gebruikt op de momenten waarop de Nederlandse vlag mag worden uitgehangen. Tot slot heb je ook nog een nastelbaar kantelanker. Hiervan is het voordeel dat je mast altijd nagesteld kan worden.

Na deze tips kun je op zoek gaan naar jouw perfecte vlaggenmast. Als je het nog niet zeker weet kun je altijd contact opnemen met een professional, zodat je wat extra advies krijgt. Op de website van Vlaggen Unie kun je jouw vlaggenmast kopen. Bestel hem en laat jouw perfecte vlaggenmast plaatsen zodat je er zo snel mogelijk plezier en/of profijt van hebt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *