Interieur

Tips voor het inrichten van je kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Welke kleur ga ik kiezen? Wat voor soort bed? Een kast? Dit zijn allemaal vragen die opkomen bij het inrichten van je kinderkamer. Omdat er zoveel keus is blijft het lastig om de juiste items te kiezen. Maar wat zijn nou handige tips voor het inrichten van een kinderkamer?

Kleur

Als eerst ga je natuurlijk de kleur van de kamer bepalen. Het is aan te raden om altijd een lichte kleur te kiezen. Een lichte kleur zorgt er namelijk voor dat de kamer groter lijkt. Je kan ook een wand een iets donkere kleur pakken en een wand bijvoorbeeld een lichte kleur waardoor je toch een beetje de balans houdt.

Bed

Je kan er al voor kiezen om een box en een bed te plaatsen als de ruimte groot genoeg is. Het is aan te raden om niet alles gloednieuw te kopen aangezien je baby/kind snel doorgroeit en dan weer nieuwe spullen nodig heeft. Een meegroeibed is hiervoor erg handig aangezien je dan je bed groter en kleiner kan maken. Hierdoor hoef je niet snel een nieuw bed te kopen.

Kast

Er zijn ontzettend veel kasten die leuk zijn voor een kinderkamer. Wanneer je kind/baby nog echt heel klein is zijn er bepaalde kasten waar je je baby/kind bovenop kan verschonen. Deze zijn erg handig aangezien ze dubbele functionaliteiten hebben. Wanneer de kinderen wat ouder worden is het misschien wel stoer om een kast en bed in een te maken d.m.v. een hoogslaper.

Accessoires

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal aan mogelijkheden om de kinderkamer op te vullen met accessoires. Zo kan je leuke bestickering op de muren plakken. Kinderen vinden dit vaak erg leuk omdat ze hierop hun fantasie los kunnen laten. Daarnaast kan je natuurlijk gebruik maken van leuke lampen. Een andere leuke accessoires is een groeimeter met naam. Dit is natuurlijk leuk voor het kind maar helemaal voor de ouder omdat ze zo bij kunnen houden hoe hard hun kleine groeit. Ten slotte is het ook gaaf om een bepaalde speelmat in hun kamer te plaatsen zodat ze hier kunnen spelen (als de kamer groot genoeg is).

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *