Eetkamer

Tips voor jouw eetkamer

Als je aan een eetkamer denkt, waar denk jij dan precies aan? Natuurlijk een kamer met tafels en stoelen, maar betekent dat voor jou ook echt dat je in die kamer eet of is het meer een woonkamer dan een eetkamer? Voor iedereen kan het net allemaal anders zijn, maar het gaat er grotendeels gewoon om dat het een gezellige en knusse kamer is waar je mogelijk kan eten en anders zou kunnen zitten. Vaak is het wel zo dat gezinnen er vaak gebruik van maken om zo gezellig met het gezin te eten. Maar hoe zorg jij ervoor dat het een knusse en gezellige kamer is waar je met het gezin kan eten of kan zitten?

Kies een makkelijk vloerkleed

Wat bedoelen we dan precies met makkelijk? Nou een mooi vloerkleed die makkelijk te onderhouden is, want het zal niet zo zijn dat er geen vlekken op komen. Hoe voorzichtig je ook bent, er zal altijd wel een klein ongelukje gebeuren en daar gaat je vloerkleed. Een goed materiaal voor een vloerkleed is bijvoorbeeld Polypropyleen (een soort kunststof). Het heeft een goede slijtweerstand, erg kleurvast en het neemt nauwelijks vocht op. Dit zou dus jouw makkelijke vloerkleed kunnen zijn.

Stoelen die je kan opstapelen

Je denkt er misschien niet over na, maar stapelbare stoelen zijn toch best handig voor jouw eetkamer. Waarom? Stel je koopt er twee meer, die stapel je op en berg je op in jouw schuur of ergens anders. Je hebt een extra persoon die komt mee eten, dan heb je altijd nog een stoel die je kan gebruiken die ook nog eens in dezelfde stijl is. Wanneer je de kamer wilt gebruiken voor iets anders, kun je altijd nog de stoelen op elkaar stapelen en dan ergens opbergen.

Creƫer sfeerverlichting

Hoe fijn is het als er een gezellige en knusse sfeer hangt in de eetkamer? Jullie zitten als gezin al zo gezellig aan de eettafel met elkaar, dan is het toch wel fijn als je het nog extra kan benadrukken. Wat dacht je van leuke verlichting die dus iets kunnen toevoegen aan de sfeer. Kijk eens wat er bij jou past en wat de mogelijkheden zijn. Het kan zo simpel zijn om het met een leuke lamp te kunnen versterken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *