Tuin

Tips voor tuinieren met een beperkte ruimte

Een mooie tuin hebben is bijna ieders wens. Maar vaak wordt het verlangen beperkt omdat je niet genoeg ruimte rond je huis hebt. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want om een eigen tuin in de buurt van je huis te hebben, hoef je geen grote ruimte te bezitten. Je kunt namelijk ook een tuinkas kopen. Met enkele van de volgende tips kun je een mooie minimalistische tuin voor beginners maken.

Een tuinkas gebruiken

Een tuinkas kopen kan een oplossing zijn als je wilt tuinieren. Je moet er niet aan denken een tuinkas te maken ter grootte van je huis. Probeer je een minimalistische kas voor te stellen die alleen staat of aan de muur bevestigd is. Het gebruik van een tuinkas is ook gunstig om je planten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, ongedierte, en andere verstoringen van buitenaf. Dit is heel nuttig en helpt je als je net hebt leren tuinieren. Bovendien zijn er tegenwoordig veel vormen en soorten tuinkassen. Vind je het materiaal glas te stijf, dan kun je kiezen voor polycarbonaat, dat lichter en flexibeler is.

Kies soorten planten die in potten kunnen groeien

Omdat je ruimte beperkt is kun je erover denken soorten planten te kiezen die in potten kunnen gedijen. Door planten in potten te planten, kun je de potten op planken of houten pallets rangschikken zodat ze niet te veel ruimte innemen. Behalve de kas kun je ook een blokhut maken. Blokhutten passen bij planten die in potten gekweekt zijn. Je kunt een blokhut maken die bestaat uit verschillende stapels planken om planten in te bewaren. Bovendien kan een blokhut ook gebruikt worden als opslagplaats voor materiaal en al je tuinbenodigdheden. Op die manier is alles van je tuin op één plaats.

De hydrologische methode gebruiken

De volgende tip is om de hydrocultuur-methode te gebruiken. Deze methode wordt veel gebruikt, vooral door mensen die niet genoeg ruimte hebben maar toch een tuin willen hebben. Bij de hydrocultuur methode worden planten gekweekt zonder plantaarde te gebruiken, maar met behulp van media zoals steenwol, geroosterde schillen, hydroton, of zand, opgeslagen in bakken met de nadruk op de voedingsbehoeften van de planten. Dus ook zonder grond kunnen planten gedijen, omdat je de nadruk legt op de voedingsstoffen en de verzorging die planten nodig hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *