Slapen Wonen

Trapliften vergelijken

Huis vriendelijk voor oudere maken

Ben je nu wat ouder en wat minder mobiel? Dan kan het zijn dat je moeite hebt met verschillende dagelijkse activiteiten in je huis. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld traplopen en douchen. Dit kan soms zeer lastig zijn als je wat minder mobiel bent. Heb je echter nog geen zin om te verhuizen of om in een bejaardentehuis te gaan zitten? Dat hoeft ook helemaal niet, want met een paar kleine aanpassingen is je huis weer helemaal geschikt voor jou en kan je moeiteloos douchen en weer de trap op en af lopen. In deze blog een aantal aanpassingen die je kunt doen om dagelijkse activiteiten makkelijker te maken.


De trap

Vaak kunnen ouderen een stuk moeilijker de trap op en af lopen. Dit kan je gemakkelijk oplossen door een traplift te installeren. Met een traplift hoef je niet meer de trap op en af te lopen, maar kan je zonder moeite met bijvoorbeeld een 2dehands traplift naar boven worden gebracht. Ideaal voor de mensen die wat minder mobiel en wat kwetsbaarder zijn. 

De douche

Douchen kan soms erg lastig zijn voor de ouderen en minder mobiele mensen onder ons. Zo moet je een lange tijd blijven staan en is afdrogen soms erg lastig, omdat je daar nogal mobiel voor moet zijn. Met een paar kleine aanpassingen zijn deze problemen zo verholpen. Sla bijvoorbeeld een veiligheidsgreep aan. Zo kan je je tijdens het douchen vasthouden en sta je meteen een stuk stabieler. De kans op een ongeluk wordt gelijk een stuk kleiner. Voor het afdrogen is er ook nog een handig alternatief. Sluit een lichaamsdroger aan. Met een lichaamsdroger wordt je lichaam afgedroogd door middel van een warme luchtstroom. Je hoeft geen handdoek meer te gebruiken en je hoeft alleen maar voor de lichaamsdroger te staan en je bent binnen mum van tijd droog. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *