Tuin

Tuin verbouwen, hoe kun je dat het beste aanpakken? En wat voor effect heeft het op mijn inboedelverzekering?

Een achtertuin is een leeg canvas om te gaan decoreren. Dus als je in de stemming bent om de buitenkant van je huis om te toveren, vergeet dan niet om je tuin mee te pakken. De tuin kan een opmerkelijk middelpunt zijn voor elk huis. Omdat het zo’n aandachtstrekker is, kan het opknappen ervan met een aantrekkelijk decor ervoor zorgen dat je achtertuin een van de coolste plekken is om te zijn.

Het verbouwen van je tuin

Er zijn talloze manieren waarop je jouw tuin kunt vernieuwen. Je kunt het standaard hek rond de tuin weghalen en kiezen voor iets persoonlijkers of kleurrijkers om het echt te laten stralen. Of kies ervoor om meubels toe te voegen of bouw een gloednieuw terras om de tuin groter en uitnodigender te laten lijken.

Creëer een buitenwoonruimte

Wil je meer uit jouw achtertuin halen? Met het juiste ontwerp kunnen buitenruimtes van elke vorm of grootte aanvoelen als verlengstukken van het huis, met zit- en eetruimtes die net zo comfortabel zijn als binnen. Je hoeft het niet meer te laten bij een terras meubel set en een grill. Tegenwoordig hebben veel buitenruimtes televisies, complete keukens, grote eetruimtes, vuurkorven, kunstwerken en soms zelfs open haarden. Er is dus geen reden om je in te houden!

Is mijn tuinmeubilair verzekerd onder mijn inboedelverzekering?

Wanneer je je tuin een prachtige – en wellicht dure – make over geeft, wil je er wel zeker van zijn dat het meubilair verzekerd is. Tuinmeubilair is doorgaans verzekerd tegen diefstal en vandalisme middels de inboedelverzekering.

Waarom moet ik dan toch mijn poliswaarden doornemen en de inboedelverzekering vergelijken? Sommige verzekeraars vergoeden gestolen tuinmeubilair enkel bij een uitgebreide of allrisk inboedelverzekering. Ook de vergoedingen van wasgoed, tuingereedschap en vlaggenstokken kunnen verschillen per verzekeraar. Bebouwing in tuinen (zoals hekken of tuinhuizen) zijn meestal weer verzekerd via een opstalverzekering. Genoeg om even te controleren wanneer je je tuin hebt verbouwt dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *