Interieur

Tips om een gordijn te kiezen dat helemaal bij jou past.

Slapen is heerlijk! Maar, hoe ga je slapen als er licht door je ramen schijnt. In de zomer blijft het tot laat licht en zie je de mooie, lichte zonnestralen alweer vroeg in de ochtend. Super fijn natuurlijk, dat de zon schijnt, maar in het weekend blijf je liever nog een uurtje langer liggen. Dat is begrijpelijk! Toch vinden sommige mensen het ook fijn dat er zonnestralen naar binnen schijnen en dat het ochtendlicht hen wakker maakt. Ze weten dan dat de dag begint en ze kunnen er volop tegenaan. Alleen hieruit blijkt al dat mensen zo verschillend zijn. De een houdt ervan als de slaapkamer donker is en ook blijft, terwijl de andere liever gewekt wilt worden door het ochtendlicht. Daarom kan het ook een hele klus zijn om goede gordijnen uit te kiezen. Sommige mensen vinden het fijn als gordijnen al het daglicht buiten houden, terwijl andere mensen liever nog wel een beetje licht naar binnen hebben schijnen. Daarom is het kiezen van een gordijn geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Toch zijn slaap en het wakker worden niet de enige factoren die een rol spelen bij het kiezen van een gordijn. In dit artikel leg ik je uit waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een gordijn.

Verduisterend of lichtdoorlatend?

Om maar direct aan te sluiten bij wat ik net vertelde, is het handig om na te denken over wat je fijn vindt: moet het gordijn de slaapkamer geheel verduisteren of vind je het toch wel fijn dat er wat licht naar binnenkomt en kies je voor een lichtdoorlatend gordijn? Als je nog twijfelt, of gewoonweg in een assortiment wilt kijken van verduisterened en/of lichtdoorlatende gordijnen, kun je kijken in het assortiment van Gordijnen van Echtgordijn. Door de gordijnen te bekijken, kun je direct zien wat bij jou past.

Soort stof

Ten tweede is het van groot belang om je te oriënteren op het soort stof. Houd hierbij rekening met de stijl van de slaapkamer. Als je een moderne inrichting hebt, wil je waarschijnlijk andere gordijnen dan als je een klassieke inrichting hebt. Wil je een gordijn kiezen dat aansluit bij een klassieke inrichting stijl? Ga dan voor velours of zijde. Wil je een gordijn echter combineren met een moderne stijl? Dan zijn stoffen zoals katoen, linnen en wol een goede optie.

Opvallend of juist onopvallend

Ook de kleur is een belangrijk aspect van een gordijn. Wat wil je met je gordijnen? Vind je het fijn als de gordijn een beetje op de achtergrond verdwijnt, of wil je liever dat het gordijn als een echte eyecatcher dient? Als je wilt dat je gordijn lekker opvallend is, dan is het een goed idee om eens te gaan voor een knalkleur! Doe eens lekker gek. Maar, wil je het liever rustiger houden en het gordijn op de achtergrond laten, dan doe je er goed aan om te kijken naar een neutraal gordijn. Deze vallen immers minder op.

Lengte

Als laatste is het van belang om rekening te houden met de lengte van de gordijnen. Je kunt ze boven het raam hangen óf juist wat hoger. Het goede nieuws is: je kunt Gordijnen op maat laten maken. Hierdoor heb je altijd de lengte van het gordijn die jij nodig hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *