Interieur

Verf kopen en aan de slag met je huis voor het nieuwe jaar

Goede voornemens? Liever goede plannen om het nieuwe jaar direct goed te starten! Het blijkt keer op keer dat het grootste gedeelte van de goede voornemers toch niet werkt. Dat heeft vaak te maken met vage voornemens, die weinig concreet of haalbaar zijn. Hoe je dat zelf aan kunt pakken? Simpel, door een planning te maken die ook daadwerkelijk te verwezenlijken is. Loop je bijvoorbeeld al tijden tegen die ‘laatste klussen’ in huis aan, maar kom je er nooit aan toe? Plan de klussen dan alvast in de eerste weken van het nieuwe jaar. Elk weekend een nieuwe klus en je bent binnen de kortste keren door je lijst met taken heen. Tenzij je natuurlijk een compleet huis gaat verbouwen. Dan heb je bijkans heel 2021 nodig.

Waar moet je rekening mee houden?

Hoe concreter een planning is, hoe beter het uitpakt wanneer je gaat verbouwen, renoveren of laatste klussen oppakt. Hierbij is het goed om zowel tijd als budget realistisch te plannen. Bij de tijd houd je rekening met pauzes, het aantal mensen dat helpt, opruimen en voorbereiden. Bij het budget tel je minstens 10% boven de kosten op, om extra uitgaven te dekken. Wat je ook kunt doen, is nu alvast te kijken naar wat je nodig hebt, zoals de kosten voor de verf, het hout, de schroeven en spijkers en wellicht gereedschappen die je nog niet in huis hebt. Ook zijn er websites waar je de geschatte kosten kunt berekenen.

Hoe concreter je de plannen maakt, hoe beter je de uren en het budget inschat, hoe makkelijker het wordt om aan de slag te gaan en je aan de planning te houden. Dat motiveert je alvast voor het volgende deel van het project, zodat je 2021 op een geweldige manier kunt beginnen, in plaats van excuses te verzinnen voor de goede voornemens die je toch nooit na zal komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *