Wonen

Verhuizen? Zo pak je dat aan

Heb jij ook voorjaarskriebels en wil je graag wat dingen veranderen aan je huis? Met kleine aanpassingen geef je je huis al een heel ander uiterlijk. Maar wat zijn nu eigenlijk de nieuwe interieurtrends van dit jaar? Wij hebben dit voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Ben bereid om spullen weg te gooien

Dit wil natuurlijk niemand, maar soms is het echt nodig om dingen weg te gooien. Dat jurkje bijvoorbeeld, dat je al 3 jaar niet meer aan hebt gehad. Gooi alle kleren die je niet meer past of al langer dan een jaar niet meer hebt gedragen weg. Zo creëer je een heleboel ruimte. Kun je dit niet over je hart verkrijgen? Dan kun je een doos op maat laten maken om je kleren in op te bergen. Zet ze vervolgens in een berging of garage om meer ruimte over te houden in je kast.

Deel je spullen in

Het klinkt misschien heel logisch, maar mensen leggen dingen vaak gewoon op een willekeurige plek in de kast. Door dingen een vaste plek te geven, en je hier ook echt aan te houden, is je huis een stuk georganiseerder. Bij dingen als kleding of keukenaccessoires is het natuurlijk vrij makkelijk om deze op de juiste plek op te bergen. Maar ook minder logische dingen zoals pennen, kabeltjes of tijdschriften hebben een vaste plek nodig om rommel te voorkomen. Spullen waarvoor je geen vaste plek kunt vinden, doe je in een mandje in de kast. Zo hebben ze alsnog een vaste plek. Daarnaast kun je ook bedrukte dozen maken, met het logo van jouw bedrijf erop.

Zorg dat het opgeruimd blijft

Een andere belangrijke tip is natuurlijk het voorkomen van nieuwe rommel. Zorg ervoor dat iedereen in huis netjes zijn of haar spullen opruimt. Laat geen rommel liggen, maar ruim dingen op zodra je ze niet meer nodig hebt. Probeer ook dingen weg te gooien als je nieuwe dingen koopt. Zo komt het niet meer voor dat je geen opbergruimte meer hebt in je huis.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *