Interieur

Verschil kwaliteit PVC en aluminium ramen en deuren

Het kiezen van nieuwe deuren en ramen is niet makkelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden. Allemaal hebben ze hun eigen plus- en minpunten. Hierdoor is het moeilijk om de knoop door te hakken, want op basis van welke eigenschappen doe je dat. In deze blog gaan we verder in op de belangrijkste voor- en nadelen van PVC en aluminium deuren en ramen. 

Voordelen PVC

Ramen en deuren hebben een lange levensduur. Over het algemeen gaan ze meer dan 30 jaar mee. Daarnaast is PVC goedkoper dan aluminium. De gunstige grondstofprijzen zorgen ervoor dat het goedkoper is dan aluminium. 

Een ander voordeel van PVC is dat je het bijna niet hoeft te onderhouden. Hierdoor hoef je geen dure schoonmaakmiddelen in huis te halen on de kwaliteit te houden. PVC scoort op het vlak van isolatie beter dan aluminium. Hierdoor verliest het minder snel warmte dan aluminium.

Nadelen PVC

PVC heeft ook een aantal nadelen. Pvc-ramen zijn iets minder robuust dan aluminium. Hierdoor hebben ze een bredere vensterbank nodig voor stabiliteit. PVC is daarom minder geschikt voor grote glaswerken of gebogen ramen. 

Een ander nadeel is dat PVC gevoeliger is voor krassen dan aluminium. PVC is makkelijk te onderhouden, maar is niet onderhoudsvrij. Om ervoor te zorgen dat er geen krassen ontstaan moet je dus extra zorg dragen voor de kwaliteit van je ramen. 

Voordelen Aluminium

Een voordeel van aluminium is dat ze moderne stevigheid bieden. Aluminium ramen hebben eindeloos veel constructiemogelijkheden. Aluminium heeft stevige raamprofielen en hierdoor kun je de woning een moderne en industriĆ«le uitstraling te geven. Daarnaast is de kwaliteit van aluminium ramen geschikt voor grote raampartijen. 

Nadelen Aluminium 

Aluminium is niet goed bestand tegen chemische stoffen. Gebruik geen zure of bijtende chemische schoonmaakmiddelen voor het onderhoud van aluminium ramen. Dit zal de beschermlaag aantasten en beschadigen. Een ander nadeel van is de prijs. Een aluminium raam heeft ongeveer dezelfde isolatiewaarde als PVC. Toch is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs en de isolatiewaarde. Hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs. 

Ramen en deuren laten plaatsen

Als je uitgevonden hebt welk materiaal je wilt gebruiken kun je het laten plaatsen door een bedrijf. Voor het plaatsten van PVC deuren of PVC ramen kun je het beste langs bij ARW. Ook voor het plaatsen van aluminium ramen en deuren kun je ook terecht bij ARW. Hierdoor weet je zeker dat alles professioneel geplaatst wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *