Interieur

Vier voordelen van een vouwgordijn

Ben je benieuwd naar wat vouwgordijnen zijn en of het bij jouw interieur past? Lees dan snel verder. Vouwgordijnen hebben horizontale vouwen in de stof, waardoor ze zich niet oprollen, maar opvouwen. Een groot voordeel is dat vouwgordijnen weinig ruimte in beslag nemen. De stof wordt gecombineerd met baleinen. Dit zijn buisjes die in horizontale tunneltjes worden geschoven. Dankzij deze baleinen blijft de stof goed op haar plek zitten en dus op de juiste manier op jouw kozijn hangen.

Naast dit praktische aspect zorgt een vouwgordijn voor een andere uitstraling dan bij andere soortgelijke gordijnen, zoals bijvoorbeeld rolgordijnen. Benieuwd naar meer voordelen van een vouwgordijn? Hieronder staan er vier op een rijtje.

Je kunt zelf de lichtinval bepalen

Met vouwgordijnen kun je zelf bepalen hoeveel licht er de kamer invalt. Je kan bijvoorbeeld het gordijn volledig sluiten of juist voor een deel open. Met een bedieningskoord of ketting bepaal je het zicht naar buiten en hoeveel licht je binnen wilt krijgen. Ook kun je aan de hand van verschillende stoffen een kamer lichter of donkerder maken.

Het neemt weinig ruimte in beslag

Het nadeel van een echt gordijn kan zijn dat de stof best veel ruimte in beslag neemt. Je hebt ruimte nodig om bijvoorbeeld de stof in de hoek te kunnen schuiven als je de gordijnen open doet. Heb je weinig ruimte? Dan kan een vouwgordijn de oplossing zijn. Het heeft het effect van een echt gordijn en ziet er net zo mooi uit, maar neemt veel minder ruimte in beslag. Door voor een vouwgordijn te kiezen, geniet je van gordijnen zonder dat ze extra ruimte in beslag nemen.

Isolerend en geluidwerend

Vouwgordijnen hebben een isolerende werking. Zo houd je je huis in de zomer heerlijk fris en in de winter juist lekker warm. Daarnaast worden door vouwgordijnen op te hangen geluidsgolven gedempt. Zo klinkt de kamer minder hol en zullen de buren ook blij zijn, want zij merken minder van het geluid uit jouw speakers of tv. Ideaal toch?

Je kunt vouwgordijnen samenstellen naar wens

Er zijn veel verschillende soorten vouwgordijnen. De stof kan verschillen qua kleur en qua transparantie. Een vouwgordijn kan altijd op maat gemaakt worden. Je kunt zelf aangeven welke afmetingen en welke stof je voorkeur hebben. Zo heb je een vouwgordijn die helemaal past bij jouw interieur! Op zoek naar vouwgordijnen? Neem dan een kijkje bij Raamdecoratie.com, specialist op dit gebied. Zij geven je graag advies.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *