Badkamer Eetkamer Keuken Wonen Woonkamer

Vloeren hebben ook aandacht nodig!

Je loopt er altijd overheen en als het er vies uitziet haal je vaak een doekje eroverheen, maar vloeren hebben ook verzorging nodig. Vaak bij woningen uit de jaren ‘50 zijn door de jaren heen nauwelijks iets aan de vloer gedaan. Vaak zie je zelfs dat er een andere soort vloer overheen is gelegd. Een terrazzo vloeren zie je weer steeds vaker in woningen. Terrazzo en granito zijn dezelfde natuursteen. Een granito vloer herstellen kan gemakkelijk door een professioneel gedaan worden. 

Hoe kan een granito vloer hersteld worden?

We weten dat elke vloer anders is en moet ook anders behandeld worden. Als je jouw natuurstenen vloer laat herstellen door een professional, ben je ervan verzekerd dat het goed gedaan wordt. Als eerst wordt de terrazzo vloer gereinigd en ontvet op een duurzame manier. Hierdoor is de vloer kaal, dof en klaargemaakt voor de volgende stap. Daarna moet de terrazzo vloer machinaal geslepen worden. Na het schuren en polijsten van de granito vloer dient er een beschermlaag aangebracht te worden. Dit noemen we ook wel granito impregneren.

De voordelen van vloer herstellen

Een granito vloer herstellen is niet alleen goed voor de vloer maar het brengt ook andere voordelen met zich mee. We hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Na de behandeling is je vloer weer schoon en makkelijker te onderhouden
  • Langere levensduur door het juiste onderhoud
  • De uitstraling blijft behouden

Laat jouw graniet meer glanzen

Doordat je vloer intensief gebruikt wordt, kan de graniet zijn oorspronkelijk glans verliezen. Door graniet met enige regelmaat te polijsten wordt oppervlakkige schade verwijderd en krijgt de steen zijn oorspronkelijke glans weer terug. Granieten vloer polijsten is een specialistische klus, waarbij professionele machines en vakkennis vereist zijn. Door een speciale diamantkorrel van 30/40, kan eventuele hoogteverschillen, de meeste krassen en de meeste beschadigingen verdwijnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *