Interieur

Voordelen van het kopen van lederen meubels

Denk je erover om een leren bank te kopen, maar wil je eerst de voor- en nadelen afwegen? Slimme zet! Sommige mensen zweren bij leren eetkamerstoelen, banken of andere soort meubels en anderen schrikken terug bij de gedachte eraan. Heb geen spijt van jouw aankoop; lees eerst om te weten te komen of leren meubels wat voor jou is.

De voordelen

  • Leren eetkamerstoelen kunnen extreem lang meegaan, mogelijk tot vier keer langer dan een faux leren bank met hetzelfde ontwerp
  • Ze zijn niet zo onderhoudsvriendslijk als men in eerste instantie zou denken. Gestoffeerde stoffen bank hebben af en toe een wasbeurt nodig om ze fris te houden. Je moet de kussenhoezen openritsen en in de wasmachine gooien. Bij leren meubels kan je stellen dat het schoonmaken van de meubels nog sneller gaat, omdat je gewoon een milde zeep- en wateroplossing gebruikt om de bank af te vegen. Dan gebruik je om de paar maanden leercrème om het leer in topkwaliteit te behouden. Met dit soort aandacht kunnen jouw leren eetkamerstoelen een leven lang meegaan.
  • Leer is een natuurlijk di, duurzaam materiaal. Eventuele krassen op het leer (veroorzaakt door huisdieren of anderszins) kunnen worden verdoezeld met wat leerpoets en leer rafelt niet.
  • Als je iets morst, hoef je het alleen maar af te vegen. Op een stoffen bank moet je mogelijk schrobben om vlekken te voorkomen en vervolgens grondig wassen. Bij lichtere kleuren van leren meubels, zoals wit of crème, wil je er wellicht voor zorgen dat je geen vlekken op het gebied van zaken als rode wijn of curry tegengaat. Maar morsen is veel gemakkelijker met een leren meubelen dan stoffen.
  • Geuren worden niet opgenomen in een leren stoel als in een stoffen stoel. Heel handig als je huisdieren hebt of gewoon een stinkende partner of familielid. Daarnaast is dit ook handig wanneer je rookt, want de geur zal niet in de meubel terecht komen.
  • Makkelijk om de vacht van huisdieren af te vegen, omdat het zich niet aan de bank hecht. Je kan het gewoon zo wegpoetsen

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *