Interieur

Vouwgordijnen in de slaapkamer? Hier moet je op letten!

Na lang vergelijken, gratis kleurstalen aanvragen, showrooms bezoeken en Pinterest en Instagram afstruinen, ben je er uit. Het worden vouwgordijnen. Je wil je slaapkamer namelijk net dat beetje extra geven. Luxe, zacht, klassiek en stijlvol. Wat wil je nog meer? Als je verduisterende vouwgordijnen gaat aanschaffen, is er een aantal punten waar je op moet letten. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Let op de verduisterende voering!

Veel webshops en winkels verkopen “verduisterende” vouwgordijnen. Waar je goed op moet letten, is dat de stof vaak niet 100% verduisterend is. Altijd even de kleine lettertjes lezen, want daar staat vaak in dat je kunt kiezen voor een extra voering waardoor de stof beter verduistert. Niet geheel onbelangrijk als je een goede nachtrust wilt behalen. Vraag daarom ook altijd gratis kleurstalen aan, zodat je de stof zelf kunt bekijken. Handige tip: plak het staaltje op je raam, zodat je kunt kijken hoeveel licht er wel of juist niet doorheen schijnt. 

Vaak is zo’n extra voering niet heel duur, overigens. Oh, en kies altijd voor een montage op de dag. Hierbij plaats je het gordijn op de muren, waardoor de lichtkieren aan de zijkanten kleiner zijn. Bij montage op de dag kun je zelf de gewenste overlap kiezen. Voeg zo’n 10 tot 15 centimeter toe aan de breedte die je hebt opgemeten, zodat de stof de muur goed overlapt. Is montage op de dag voor jou geen optie? Dan kun je altijd nog kijken naar extra raamdecoratie, zoals verduisterende overgordijnen. Zo weet je zeker dat zonlicht jouw nachtrust niet zal verstoren!

Privacy met top down bediening

Vouwgordijnen op maat? Check. Vouwgordijnen op maat met top down bottom up bediening? Nog beter! Bij deze top down bediening wordt de stof tussen twee koorden gespannen. Hierdoor bedien je je nieuwe vouwgordijn niet met een touwtje/bedieningsketting, maar met handgrepen die aan de boven- en onderkant van de stof bevestigd zijn. Hierdoor zijn lichtkieren nog een stuk kleiner. 

En het grootste voordeel aan dit type bediening is toch wel de privacy die je hiermee creëert. Bij een standaard vouwgordijn kun je de stof alleen bedienen zoals bij een standaard rolgordijn. Je kunt de stof omhoog halen en weer laten zakken, maar de bovenkant blijft altijd op zijn vaste plek. Bij de top down bottom up bediening kun je je nieuwe vouwgordijn op elke gewenste hoogte hangen. Een ontbijtje op bed met zonlicht van buitenaf, maar geen zin in pottenkijkers? Hang je vouwgordijn dan aan de onderkant van het raam, zodat er aan de bovenkant zonlicht naar binnen schijnt. 

De top down bottom up bediening is ook zeer geschikt voor kiep kantelramen of draaikiepramen. Doordat de stof verspannen is, blijft het vouwgordijn altijd op zijn plek hangen. Ook als je je raam opent voor wat frisse lucht. Wel zo fijn, want je slaapt het allerlekkerst als je lichaam iets is afgekoeld! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *