Interieur

Waar kan vocht voorkomen en waarom?

Misschien zie je wat vochtige muren in je huis maar weet je niet zeker of dat het daadwerkelijk wel is. Het kan eventueel op een plek zijn waarvan je het niet had verwacht. Zodra je er achter bent gekomen dat je ergens vocht hebt, is het de bedoeling dat je er een oplossing voor zoekt. Een vochtige woning is namelijk zeer vervelend en kan verder groeien naar schimmel. Schimmel kan daarbij ook weer gezondheidsklachten geven waar je niet op zit te wachten.

Kelder

Niet iedereen heeft een kelder maar als je er een hebt is het belangrijk dat je deze met regelmaat gecontroleerd. Vocht in kelder is namelijk een bekend probleem. Dit komt doordat de kelder vaak onder de grond is en hier geen goede ventilatie bevindt. Hierdoor ontstaat er condens wat de oorzaak is van vocht. Daarbij kan het ook nog eens zijn dat er een slechte waterafvoer is. Wanneer dit het geval is, zal er grondvocht ontstaan waardoor het waterpeil stijgt. Zodra dit het geval is, is het niet meer mogelijk om je kelder als opslagruimte te gebruiken. Eten maar ook meubels zullen beschimmelen. Je merkt vocht in de kelder door loslatend stucwerk, schimmel en het afbladderen van verf.

Badkamer

Het klinkt natuurlijk logisch dat er vocht is in een badkamer. Hier neem je namelijk een lekker warm bad of douche. Als je hierbij geen raam open zet zal het binnen in dus heel vochtig worden. Voor een keer maakt dit niet uit, maar als je dit vaker doet zal er langzaamaan schimmel ontstaan bij de kitranden. Je kan dus het beste tijdens het douchen een raam openzetten. Als je dit niet hebt is het zeker een goed idee om een goede ventilatie in de badkamer te hebben. Na het douchen kan je de deur open laten om het te laten luchten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *