Tuin

Waar let je op wanneer je een ligbed koopt?

Het weer verandert, de zon laat zich steeds meer zien en jij bent op zoek naar een ligbed voor in de tuin. Jij wilt ook lekker kunnen genieten van het mooie weer en heerlijk uitgestrekt op een ligbed liggen om wat zon mee te krijgen. Top plan, maar waar let je precies op wanneer je een ligbed koopt?

Tip 1: Een inklapbaar ligbed

Je hebt de mogelijkheid om een vast ligbed te kopen, dat betekent dat die altijd op dezelfde stand staat en niet makkelijk op te bergen is. Je moet daar wel plaats voor maken. Dan kies je vaak voor een ligbed die tegen vele weersomstandigheden kan. Waar de meeste mensen voor kiezen, is toch een inklapbaar ligbed. Je kan het ligbed makkelijk verstellen én het is ook makkelijk mee te nemen/op te bergen. Daarnaast is er dan nog altijd de mogelijkheid om het op een stand te zetten als je dat liever hebt. Conclusie: met een inklapbaar ligbed heb je meer keus dan met een vast ligbed.

Tip 2: Het materiaal

Niet iedereen houdt van hetzelfde materiaal en vindt hetzelfde mooi. Maar goed ook anders had natuurlijk iedereen hetzelfde en dat is nou ook weer niet de bedoeling. Wat voor soort materialen zijn er dan? Je hebt wicker ligbedden, aluminium ligbedden en kunststof ligbedden bijvoorbeeld. Je hebt ook ligbedden met een natuurlijk materiaal, maar het verschil daar tussen is grotendeels het onderhoud, want natuurlijke materialen moeten beter onderhouden worden. Liever een makkelijk te onderhouden ligbed? Dan kan je het beste kiezen voor aluminium of kunststof.

Tip 3: Een ligbed met wieltjes

Het makkelijkste is een ligbed met wieltjes dan een statisch ligbed. Een statisch ligbed zonder wieltjes moet je echt tillen wil je geen schade krijgen aan je tuintegels of het gras. Negen van de tien keer sleep je zo’n ligbed wat eigenlijk niet zo handig is. Het beste is een ligbed met wieltjes, zodat je het gemakkelijk kan verplaatsen wanneer je wilt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *