Wonen

Waarom een logeermatras een musthave is

Een logeermatras is echt ideaal als je logees verwacht of zelf een paar dagen uit logeren gaat. Naast dat je heerlijk kan slapen op een logeermatras zijn logeermatrassen ook vaak opvouwbaar tot een meubelstuk. Je kunt er een zachte comfortabele relax sofa van maken. Zo kun je de logeerkamer overdag ook nog gebruiken voor andere doeleinden. Logeermatrassen zijn in alle maten, vormen en diktes verkrijgbaar. Kijk voor een geschikte logeermatras bij Vikingchoice. Daar weten ze alles over logeermatrassen.

De voordelen van een opvouwbaar logeermatras

Je krijgt niet elke week logees en uit logeren gaan doe je ook niet elke dag. Het is dan wel zo fijn als een logeermatras minimale ruimte in beslag neemt wanneer je de logeermatras niet gebruikt. Een opgevouwen logeermatras neemt minder ruimte in beslag. Je kunt de matras gemakkelijk in de kast of onder het bed bewaren. Wil je de matras liever niet elke keer opruimen? De meeste logeermatrassen kun je gemakkelijk omvouwen tot relax sofa. Nog een voordeel van logeermatrassen is dat de buitenhoes vaak afritsbaar is. Je kunt de hoes dan gemakkelijk wassen in de wasmachine. Gebruikt wel de juiste wasvoorschriften. Je wilt natuurlijk niet dat de hoes eventueel krimpt en niet meer past.

Waarom een logeermatras ook de perfecte campingmatras is

Een logeermatras is ook perfect om mee te nemen op vakantie. Je kunt een logeermatras dus ook perfect gebruiken als camping matras. Door zijn opvouwfunctie gemakkelijk mee te nemen in de auto en te gebruiken in de kampeertent. Maar ook als vervanging voor bestaande caravan en campers matrassen is een goedgevulde logeermatras ideaal en een stuk aangenamer dan de dunne standaard matrassen die je vaak bij campers en caravans tegenkomt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een logeermatras?

Net als bij de aankoop van een normaal matras moet je rekening houden met jouw eigen lengte en lichaamsgewicht. Daarbij moet je jouw eigen voorkeur in acht nemen. Lig je liever op een zachte of op een harde matras? Bij logeermatrassen wordt het maximaal belastbare gewicht vaak ingedeeld in zacht (tot 70 kg), medium (tot 90 kg) of harde (tot 120 kg) logeermatrassen. Vrijwel alle matrassen zijn gemaakt van een soort koudschuim. Prima voor enkele dagen, maar niet optimaal voor langere tijd. Kies altijd een logeermatras die minimaal 10 cm langer is dan dat jij zelf bent. Zo heb je voldoende ruimte voor een kussen en liggen je voeten niet over de rand.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *