Wonen

Waarom jij moet kiezen voor platen van polycarbonaat

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke en stevige dakbedekking voor een serre of carport of wil je een mooie etalage bouwen? Kies voor een polycarbonaat plaat. Polycarbonaat is mooi doorzichtig materiaal dat wordt beschouwd als zeer stevig. Het materiaal is vergelijkbaar met glas, maar is wel 250 keer sterker. In dit artikel lees je wat polycarbonaat platen precies zijn en waarom jij zou moeten kiezen voor platen van polycarbonaat.

Wat is polycarbonaat?
Polycarbonaat bestaat uit thermoplastisch polymeer. Doordat het materiaal zo stevig is, wordt het vaak gebruikt om ruimtes mee te beveiligen. Het materiaal kan voor veel soorten ruimtes worden gebruikt. Je kunt het gebruiken als overkapping van bijvoorbeeld een serre, veranda of carport, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken in een etalage. Een Duitse chemicus ontdekte het materiaal rond het jaar 1900. Polycarbonaat werd eerst gebruikt als vervanging voor glas,  maar momenteel wordt het materiaal overal voor gebruikt. Het wordt zelfs verwerkt in koplampen van auto’s of veiligheidsbrillen. Zeer veelzijdig dus.

Soorten platen
Wanneer je ervoor kiest om platen van polycarbonaat aan te schaffen, kun je onderscheid maken tussen glasheldere, opale of getinte platen. Bij handelsonderneming van Viegen, die gespecialiseerd is in bouwmaterialen, kun je kiezen uit veel soorten varianten als het gaat om polycarbonaat platen. Kies voor platen die 3-wandig, 4-wandig of zelfs 6- of 7-wandig zijn. Wil je de platen graag buitenshuis gebruiken? Zorg er dan voor dat de platen UV-bestendig zijn.

Massieve platen en kanaalplaten
Naast de keuze voor een glasheldere, opale of getinte polycarbonaat plaat, kun je ook nog onderscheid maken tussen massieve platen en kanaalplaten. Massieve platen hebben geen profiel en lijken voornamelijk op plexiglas. Deze platen worden vaker binnenshuis gebruikt als decoratiematerialen. Kanaalplaten daarentegen zijn vlakker en stijver. Ze zijn gemaakt uit diverse lagen waar tussen iedere laag een beetje ruimte zit. Dit zorgt ervoor dat de platen zeer stevig zijn en worden meer buitenshuis gebruikt, bijvoorbeeld als dakbedekking.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *