Eetkamer Interieur Keuken Slapen Wonen Woonkamer

Wat is de beste raamdecoratie voor de keuken?

Bij het opknappen van de keuken moet je aan verschillende dingen denken. De meubels en apparatuur zijn natuurlijk een onmisbaar, maar vergeet je ook de afwerking niet? Iets wat vaak wordt vergeten is het kiezen van de juiste raamdecoratie. Het lijkt misschien makkelijk, maar het valt vaak toch vies tegen. Er is tegenwoordig zoveel aanbod en dan heeft elk type raamdecoratie ook nog zijn eigen voor- en nadelen. Hoe kies je de juiste raamdecoratie voor de keuken? Lees hier tips!

Plek van het raam

Het eerste waar je rekening mee moet houden, is waar de raamdecoratie komt te hangen. Is het raam bijvoorbeeld vlak bij de gootsteen of het fornuis? Dan is er een grotere kans dat de raamdecoratie nat of vies wordt. Het is dan handig om voor raamdecoratie te kiezen die waterbestendig is en die je gemakkelijk kun schoonmaken. Goede opties zijn dan bijvoorbeeld aluminium lamellen of jaloezieën.

Type raam

Ook het type raam is van belang als je nieuwe raamdecoratie wilt aanschaffen. Heb jij bijvoorbeeld draai-/kiepramen, dan zijn plisségordijnen een goede keuze. Dit is de enige raamdecoratiesoort die je aan de zijkanten van het raam monteert. Hierdoor bewegen ze mee met het raam en gaat het niet klapperen of kapot als je het raam openzet.

Lichtinval

Daarnaast is het handig om te bedenken wat de stand van de zon is en hoeveel lichtinval je in de keuken wilt. Zit je keuken aan een kant met veel schaduw, dan is (semi-)transparante raambekleding vaak al voldoende. Staat er wel veel zon op de keuken en vind je het belangrijk om de zon buiten te kunnen houden? Dan heb je verduisterende gordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen nodig. Vind je het prettig om de zon buiten te houden, maar wil je nog wel wat zien? Dan kun je voor jaloezieën of shutters kiezen. Dit soort raamdecoratie heeft horizontale lamellen die je zo kunt kantelen dat het licht tegen wordt gehouden, maar je nog wel wat kunt zien buiten.

Stijl van de keuken

Houd tot slot ook rekening met de stijl van de keuken. Raamdecoratie kan net de finishing touch geven, waardoor je keuken er helemaal perfect uitziet. De verkeerde keuze laat een ruimte juist rommelig ogen. Kijk dus goed welke raamdecoratiesoorten, kleuren en materialen bij je keuken passen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *