Wonen Woonkamer

Wat is een cinewall? We zochten het voor je uit.

We hebben een sterk vermoeden dat jij midden in een verbouwing zit, of van plan bent om je huis even een stevige make-over te geven. Leuk! Dit is dan het moment om van jouw huis weer een thuis te maken. Een mooie sfeerhaard is dé manier om gezelligheid in je woonkamer te brengen. Daar was je ongetwijfeld al achter. Wellicht ben je in je zoektocht naar haarden ook een cinewall tegengekomen. Maar wat is een cinewall precies en wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? We zijn er voor je ingedoken en hebben de belangrijkste info voor je op een rijtje gezet. Let op: verder lezen is op eigen risico! De kans is groot dat je straks niets anders meer wil.

Een cinewall met haard

Laten we beginnen bij het begin: wat is een cinewall precies? Cinewall betekent letterlijk vertaald een filmmuur. Of te wel, een wand in je kamer waar je televisie op kunt kijken. Hier stopt het echter niet. Een cinewall wordt vrijwel altijd gecombineerd met een haard. Geen ouderwetse haard met blokken hout en een schoorsteen, maar een moderne afvoerloze haard. Dit kan op basis van elektriciteit of bio-ethanol zijn. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat de combinatie tussen een haard en tv een gigantische sfeermaker is in de ruimte. 

Op maat gemaakt door vakmensen

Hoewel de handige doe-het-zelver een cinewall zelf in elkaar zou kunnen knutselen, worden ze doorgaans gebouwd door specialisten. Dit is ook niet zo gek, want er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Allereerst natuurlijk de brandveiligheid. Een bio-ethanol haard kan ontzettend heet worden, en je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe flat-screen die daarboven hangt wegsmelt door de hitte. Het is dus belangrijk dat de juiste afstand en materialen worden gebruikt. 

Ook luisteren de afmetingen nauw. Het is namelijk het mooiste als de haard even breed is als je tv. Dit kan ongeveer anderhalve meter zijn tot ruim 2 meter breed van televisies van 85 inch. Laat je dan ook informeren door een specialist die je kan vertellen welke tv het best te combineren is met welke open haard. 

Tot slot is het zaak dat alle elektronica en kabels netjes weggewerkt worden. Idealiter kun je er nog wel bij voor als er problemen ontstaan. Zo krijg je een strak geheel dat mooi wegvalt tegen de muur. 

Geef je cinewall een luxe afwerking

Genoeg over de techniek: het oog wil ook wat! Wil je woon- of slaapkamer echt transformeren in een hotelkamer? Kies dan voor een mooie afwerking van je cinewall. Natuurlijk kun je hem standaard strak laten stucen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een chique marmerlook in het wit of zwart. Of wat dacht je van een afwerking met leer? Dergelijke opties zorgen ervoor dat je cinewall echt een eyecatcher wordt waar je zeker indruk mee gaat maken. 

Hopelijk hebben weet je nu wat een cinewall is, en hebben we je kunnen inspireren met de mogelijkheden! Een cinewall laten maken is vaak niet goedkoop, maar het is z’n geld dubben en dwars waard. Je kunt er jaren van genieten en het maakt elke kille ruimte gezellig. Ik zeg doen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *