Slapen

Wat is je perfecte slaaphouding?

Nu we de leeftijd vraag hebben beantwoord, is het tijd om na te denken over u, de slaper. Terwijl we ons zullen verdiepen in een heleboel verschillende factoren die te maken hebben met u en uw unieke sluimer stijl, is het eerste wat we moeten uitzoeken de positie waarin u slaapt. 

Hoewel de meeste mensen de neiging hebben om ’s nachts in verschillende posities te draaien, geven de meeste mensen de voorkeur aan bepaalde posities boven andere. Misschien bent u iemand die graag op uw rug begint en op uw zij rolt. Of misschien ligt u het grootste deel van de nacht op uw zij en eindigt u de nacht op uw buik terwijl u ’s ochtends op snooze drukt. Als je nog nooit hebt nagedacht over je favoriete slaaphouding, raad ik je aan om de komende week extra goed op te letten hoe je slaapt. U zult waarschijnlijk merken dat u een rugslaper, zijslaper, buikslaper of een combinatie van de drie bent. 

Deze informatie is belangrijk omdat alle matrassen zich goed lenen voor verschillende soorten slapers. Hieronder laat ik u zien welke soorten bedden het meest geschikt zijn voor elke positie groep. 

Rugslapers

Als er één type slaper is die een matras van het type Goudlokje nodig heeft, dan zijn het wel de rugslapers. Te stevig en deze mensen kunnen onnodige spanning ervaren bij hun schouders en onderrug. Te zacht, en hun heupen kunnen uit lijn zakken met hun schouders, met als gevolg een gebogen rug en pijnscheuten in de ruggengraat. Daarom hebben deze dromers een gemiddeld stevig gevoel nodig dat precies in het midden van deze twee uitersten ligt. 

Mijn ervaring is dat rugslapers een bed willen dat ergens tussen 5,5-7/10 ligt op de hardheidsschaal, waarbij 1 de zachtste matras ter wereld is en 10 de stevigste. Ter referentie: 6,5 wordt doorgaans beschouwd als de industriestandaard voor gemiddelde hardheid. 

Waarom is deze stevigheid goed voor rugslapers? Hij helpt de wervelkolom op te tillen en in een neutrale positie te brengen. Als ik het over een neutrale ruggengraat heb, bedoel ik eigenlijk het idee van een gelijkmatige lijn van de schouders naar de heupen. Dit helpt de spanning in de rug te verlichten en pijnklachten als gevolg van fibromyalgie en artritis te voorkomen. 

Zijslapers

Waar rugslapers behoefte hebben aan evenwicht, hebben zijslapers behoefte aan diepe drukverlichting bij de schouders en heupen. Dit betekent dat zij meestal een zachter matras willen dat zich aanpast aan de rondingen van hun lichaam om oncomfortabel vastzitten tijdens de nacht te voorkomen. 

Hoewel zachtheid een vrij subjectieve term is, kan het voor mij worden gedefinieerd als alles binnen het bereik van 4-6/10 op de hardheidsschaal. Nogmaals, we vergelijken deze maten met de industriestandaard van 6,5 voor gemiddelde stevigheid. 

Omdat zijslapers ’s nachts zoveel kracht op hun gewrichten uitoefenen, is het van cruciaal belang dat zij terechtkomen in een zacht bed dat speciaal is ontworpen om de druk te verlichten. 

Buikslapers

Buikslapers zijn eigenlijk het tegenovergestelde van zijslapers: zij willen een ultra stevige matras kopen die de heupen in lijn brengt met de schouders. Het grootste probleem voor deze mensen is een zacht matras dat de heupen uit lijn brengt met de rest van de wervelkolom. 

Wat betreft het bereik voor buikslapers houd ik het graag tussen 7-9/10 op de hardheidsschaal. Nogmaals, als we deze cijfers vergelijken met de industriestandaard van 6,5 voor een gemiddelde stevigheid, zien we dat buikslapers zeker aan de uiterste kant van dit bereik willen blijven. 

Combinatieslapers 

En tot slot de combo-slapers, mensen die alle drie de posities combineren tot een knus smörgåsbord van comfort. Een populaire slaapstijl, maar één die een dynamische beste matras vereist die comfort biedt aan de rug, de zij en de buik. 

Over het algemeen raad ik combi slapers aan om te kiezen voor een middelzware matras, d.w.z. een matras dat rond de industriestandaard van 6,5 voor gemiddelde stevigheid ligt. 

Een gemiddeld stevig matras is een uitstekende keuze voor combo-slapers omdat het een goed evenwicht biedt tussen drukverlaging en ondersteuning. Ze zijn zacht genoeg om de schouders te ontlasten bij zijslapen en stevig genoeg om de heupen te ondersteunen bij rugslapen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *