Tuin

Wat kan je maken met cortenstaal?

Je hebt van het materiaal en je bent geïnteresseerd wat je er allemaal mee kan maken, want cortenstaal is wel een mooi en weerbestendig materiaal wat jij nodig hebt. Het is ook meer waarvoor jij het wilt gebruiken. Weet je ook echt wat cortenstaal is of heb je ervan gehoord en ben jij er in geïnteresseerd. In dit artikel kom je er meer over te weten.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal staat bekend als een weervast staal oftewel cor-ten staal. Het staal bestaat uit een metaallegering van ijzer. Daar zijn dan een aantal andere materialen aan toegevoegd, zoals koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Een groot pluspunt ervan is dat het vergelijkbaar is aan een rvs buis bijvoorbeeld, zo sterk is het. Het bijzondere van dit soort staal, is dat de kleur in de loop van de tijd verandert naar een bruinachtige roestkleur. Jij zal het eerst als een zwart metaal ontvangen, maar het zal naar loop van tijd veranderen naar die kleur. Is toch best fascinerend om te zien hoe zoiets dan van kleur verandert en niet in sterkte of weerbestendigheid. Het blijft goed wat het juist zo goed maakt.

Klussen met cortenstaal

Je weet wat het is en je hebt het intussen binnen gekregen. Wat kan je er dan van maken? Denk eens aan een gave plantenbak waar jouw bloemen en planten in staan. Je kan ook een eigen buitenhaard maken om heerlijk te kunnen genieten van de koele zomeravonden om nog langer buiten te kunnen zitten. Of je kan ook een leuke zandbak kunnen maken voor jouw kinderen. Jouw eigen idee helemaal van papier naar een groot ding voor je neus. Dat is toch mooi? En je kan jezelf, je kinderen, partner, familie en vrienden ook nog eens laten zien hoe goed jij met je handen bent. Niet iedereen kan van alles en nog wat in elkaar zetten dus wees er maar goed trots op wanneer jij iets moois in elkaar geflanst hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *