Geen categorie

Wat te doen als je vermoed dat het riool verstopt is

Als je last hebt van een douchebak of wasbak die niet goed wegloopt in combinatie met een rioollucht of rioolvliegjes, dan zijn dit grote tekenen die wijzen op een verstopt riool. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Het liefst voorkom je dit probleem, maar als je eenmaal vermoed dat het kwaad al geschied is, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Mocht je zelf geen riooltechniek kennis hebben, dan geven wij jou in dit artikel enkele tips voor wat je het allerbeste kunt doen als je vermoed dat jouw riool verstopt is geraakt. Lees gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

Schakel een gespecialiseerd bedrijf in

Als je vermoed dat je riool verstopt is en dat je dit niet enkel meer kunt verhelpen door een simpel ontstoppingsmiddel te gebruiken, zal je een bedrijf moeten inschakelen dat jouw riool gaat weten te ontstoppen. Zoals bijvoorbeeld Lacor Riooltechniek. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in het ontstoppen van verstopte riolen. Ze komen zo spoedig mogelijk ter plaatse, zodat jij zo snel mogelijk van jouw probleem af bent en weer kunt ademhalen zonder die vieze rioollucht te ruiken. Je kunt ze eenvoudig telefonisch bereiken of via hun website op het internet. Tevens verlenen ze een hele snelle service.

Voorkomen is beter dan genezen

Als het probleem dan eindelijk is opgelost wil je er natuurlijk van alles aan doen om te voorkomen dat het je nog een keer gaat gebeuren. Het is dan goed om naar de oorzaak van jouw verstopte riool te kijken, zodat je weet hoe je dit een volgende keer kan voorkomen. De meest voorkomende oorzaken voor een verstopt riool zijn aangekoekte etensresten, vetresten en andere viezigheid. Let er dus goed op dat deze niet in de wasbak of douche bak terecht komen, zodat ze ook niet jouw riool kunnen verstoppen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *