Wonen

Wat zijn de mogelijkheden met verhuizen?

Verhuizen is maatwerk. Van kleine flats tot grote villa’s, van grote steden tot kleine dorpen en van grote families tot studenten of expats die een tijdelijk onderkomen betrekken. Geen enkele verhuizing is hetzelfde, de voornaamste overeenkomst is het werk dat ermee gepaard gaat. Wat er zoal mogelijk is en hoe je het beste een verhuizing kunt aanpakken lees je op deze pagina.

Wat is er mogelijk bij een verhuizing?

Laten we om te beginnen naar de locatie kijken. Kan een verhuisbedrijf in Rotterdam een verhuizing verzorgen in Amsterdam, Utrecht of Maastricht? Of juist in de kleinere gemeenten ver weg van de drukte in grote steden? Er zijn verhuisbedrijven die zich vooral richten op de Randstad. Ook zijn er aanbieders die veel internationale verhuizingen uitvoeren voor klanten of expats helpen om een goede start te maken in Nederland. Met name als de vertrekplaats en bestemming ver uit elkaar liggen of sterk uiteenlopende kenmerken bezitten is het van belang om eerst naar de expertise te vragen van de verhuizer.

Ben je beperkt tot dagen of tijden?

Het hangt sterk af van de uitvoerende partij wat er mogelijk is qua planning. Zo levert Student Verhuis Service een service van zeven dagen per week en zelfs in de avond of nacht. De tarieven zullen afwijken maar het is wel mogelijk. Dit soort flexibiliteit is zeker een voordeel als je niet gebonden wilt zijn aan werkdagen tussen negen en vijf. Als je bijvoorbeeld werkt en niet zomaar vrij kunt nemen dan kan een verhuizing in het weekend ideaal zijn.

Van deur tot deur en verder

Als je goedkoop wilt verhuizen dan zijn hier mogelijkheden voor. Zo zijn er verhuizers die budget verhuizingen aanbieden op basis van een nauwgezette planning en samenwerking met de klant. Zo kunnen de bewoners zelf dozen inpakken, aan de deur zetten en op de plaats van bestemming weer zelf naar binnen dragen en uitpakken. Dat gaat vlot en het is betaalbaar voor iedereen. Zelf het vervoer regelen kan tot problemen lijden en mensen zijn er zich vaak niet van bewust dat de huisraad niet langer verzekerd is buiten de woning. Een erkend verhuisbedrijf is wel verzekerd wat zekerheid biedt.

All-in verhuizingen

Naast een budget verhuizing is er ook de all-in verhuizing waarbij dozen worden ingepakt en/of uitgepakt op de nieuwe locatie. Ook de eindschoonmaak voor oplevering kan uitbesteed worden. Dit soort diensten worden vaak uitgevoerd voor senioren, voor mensen die zelf in het buitenland verblijven of voor bedrijven die liever alles uitbesteden. In dit soort gevallen is een aannemer die goed bereikbaar is om vragen te beantwoorden van groot belang.

Speciale mogelijkheden

Dan zijn er nog de speciale opties die aangeven dat verhuizen echt maatwerk is. Denk aan een verhuislift bij een verhuizing van of naar een appartement dat zich op een hoger gelegen verdieping bevindt. Of tijdelijke opslag als de nieuwe locatie nog niet opgeleverd is. Een spoedverhuizing die op zeer korte termijn uitgevoerd moet worden kan ook een optie zijn die met name grotere verhuisbedrijven kunnen leveren. Informeer bij de verhuizer naar alle mogelijkheden en leg jouw situatie voor. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *